3 koraka zahvaljujući kojima Demi Mur ima kosu kao devojka do 20 godina: Uvek se pridržavam ovog

Demi Mur je često na udaru kritike zbog kose do struka koju pokazuje u svim prilikama

Nega
Autor:
3 koraka zahvaljujući kojima Demi Mur ima kosu kao devojka do 20 godina: Uvek se pridržavam ovog
Foto: Blackbelts / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mladolikom izgledu Demi Mur uveliko doprinosi zdrava i sjajna kosa do struka.

"Sećam se da sam čula nekog kako kaže da žena ne bi trebalo da ima dugu kosu kada ostari. I nešto u vezi s tim mi je ostalo u mislima... Pomislila sam da, ako može da raste i zdrava je, zašto je ne bih pustila? Ne sviđaju mi se pravila koja nemaju nikakvog smisla," rekla je ona.

Kada je nega kose u pitanju, Demi Mur se drži ova 3 pravila:

Demi Mur
foto: Printscreen/Instagram

1. Hidratacija

Demi ne menja često šampone, što znači da je odabrala onaj najbolji za sebe i njega se drži. Hidratacija kose joj je na prvom mestu, zato je osnovna karakteristika njenog šampona upravo ta. U njegovom sastavu se nalazi ulje argana ili kokosovo ulje, aloe vera i glicerin.

Ukoliko hoćete prirodno da upakujete kosu kod kuće, sve što treba da uradite je da zagrejete malo kokosovo ulje i stavite ga na kosu. Ostavite da stoji 30 minuta pa je potom isperite i ostavite da se prirodno osuši, piše Sensa.story.hr

Demi Mur
foto: Blackbelts / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

2. Unutrašnja nega

Ono što jedete itekako se vidi na koži i kosi. Važno je da se u vašoj ishrani nađu proteini, omega-3 masne kiseline i td.

Ako hoćete da imate kosu poput Demi Mur, treba da što više konzumirate seme bundeve, orašaste plodove, školjke, žitarice i jaja.

3. Vitamin E

Antioksidativna svojstva vitamina E pomažu u zaštiti kose od štetnih faktora iz okruženja. Konzumacija hrane bogate vitaminom E, poput orašastih plodova, semenki, avokada, maslinovog ulja i zelenog lisnatog povrća, može pomoći u održavanju zdrave kose iznutra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs