Ako nemate vremena da stilizujete kosu ili vas mrzi, onda je ovo prava frizura za vas: Elegantna i laka za sređivanje

Ukoliko vas stalno mrzi da stilizujete kosu jer vam je vlaga uništava, onda je ovo pravi izbor za vas. Lako se pravi, a izgleda veoma elegantno.

Nega
Ako nemate vremena da stilizujete kosu ili vas mrzi, onda je ovo prava frizura za vas: Elegantna i laka za sređivanje
Foto: Printskrin@kristenanniebell/Instagram

Letnja sezona je uvek u znaku što praktičnijih frizura koje ne zahtevaju mnogo stilizovanja i podrazumevaju što manje korišćenja toplotnih uređaja poput pegle i fena za kosu. U moru takvih frizura, ovog leta se ističe tzv. botičeli bob, kojeg frizeri ističu kao hit sezone i kažu kako je savršen izbor ako tražite frizuru koja se lako održava za bezbrižno leto.

Ovaj izgled specifičan je po mekanim talasima, a stručnjaci za magazin "Glamur" kažu kako je reč o savršenom letnjem izboru sa kojim ćete minimalizovati upotrebu toplotnih uređaja. Odličan je izbor, kažu, i za one koji tek trebaju da se odluče na šišanje, zbog čega ovakav bob može biti odličan početak.

Da biste postigli ovakvu frizuru, prvo je važno kosu tretirati proizvodima za hidrataciju i volumen, a zatim kosu isplesti u pletenice koje ćete ostaviti preko noći. Botičeli bob super je izbor za sve one koji ujutro nemaju mnogo vremena za stilizovanje kose, zbog čega frizuru mogu "pripremiti" veče ranije, a ujutro je potrebno tek rasplesti kosu, proći kroz nju rukama i - frizura je gotova, spremni ste za polazak!

U zavisnosti od željenog volumena, ovakav izgled možete kreirati sa dve ili tri pletenice. Što je više pletenica, to će biti i više talasa i tako će kosa imati gušću strukturu. Ako niste spretni u izradi pletenica, frizeri savetuju da pokušate varijantu sa dva pramena koje uvijate jedan oko drugog.

Prednost ove frizure je i ta što ne treba da brinete oko vlage u vazduhu koja utiče na kosu jer, kažu frizeri, vrućina i vlaga idu u korist frizure i tako tvrde da poboljšavaju njen izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs