Izgledajte lepo i sveže

MALE TAJNE ŠMINKANJA ZA ŽENE U ZRELIM GODINAMA: Zaboravite na tamne ruževe i teške pudere, oni ističu svaku boricu

Kad pređete 50. birajte kremaste proizvode za šminkanje

Nega
Autor:
MALE TAJNE ŠMINKANJA ZA ŽENE U ZRELIM GODINAMA: Zaboravite na tamne ruževe i teške pudere, oni ističu svaku boricu
Foto: Profimedia

Ako ste prešli pedesetu, a obožavate da se šminkate, ovi saveti šminkera će vam dobro doći. Birajte prirodniji izgled i lagan mejkap i izbegavajte ove greške koje žene u ovim godinama često prave...

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Manje je više

Za zrelu kožu se preporučuju kremasti proizvodi koji dodatno ne isušuju lice i čine ga još starijim. Kad koristite puder, poželjno je da ispod njega nanesete prajmer, on na koži ostavlja svilenkasto glatku završnicu koja je idealna podloga za puder. Preporuka su, ipak, tonirane kreme i sve popularniji hranjivi serumi u boji jer, osim što obavljaju funkciju pudera - ujedno i hrane lice, a ne naglašavaju nepravilnosti.

sminkanje, kejt mos
foto: Profimedia

Ne preterujte s korektorom

Debeli sloj ispod očiju će se stvrdnuti i popucati, a to će naglasiti bore. Zato birajte one laganije, a nanesite ih u tankom sloju - četkicom .

foto: Profimedia

Ne olovci ispod očiju

Zrelo lice ne trpi tamnu olovku ispod očiju pa je izostavite. Obrve, ako je potrebno, možete malo docrtati, ali treba da izgledaju što prirodinije pa je najvažnije je da pronađete - pravu boju koja neće odudarati od vaše prirodne, piše 24sata.hr.

Sindi Kraford
foto: Profimedia

Zbogom tamnim karminima

Kako starite, prirodno gubite definiciju na usnama, tako da od sada zauvek treba da izbegavate tamne boje poput tamnocrvene, ljubičaste i smeđe. Isto vredi i za tamna rumenila i bronzere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs