Iskoristite sve njegove moći

Čudotvorni glicerin: Obnavlja kožu i kosu, glanca podove i uklanja najupornije fleke!

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, on je i dalje najpopularniji među proizvođačima
Nega
21:10h Autor:
Čudotvorni glicerin: Obnavlja kožu i kosu, glanca podove i uklanja najupornije fleke!
Foto: Shutterstock

Ako negde u kući slučajno pronađete flašicu glicerina, nikako je nemojte bacati!

Možda niste znali, ali upotreba glicerina pokriva vrlo široku paletu i on vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedeti vreme, novac i živce.

Evo na koje sve načine možete iskoristiti glicerin.

Očistite teške mrlje

Fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati u slanoj vodi. Takođe, lako ćete očistiti svežu mrlju od kafe ili čaja ako na isflekani deo odeće nanesete smesu glicerina i kuhinjske soli u razmeri 1:1. Čim fleka izbledi, odeću operite na ubičajeni način.

Protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Kako da napravite prirodan sprej za čišćenje staklenih površina, saznajte OVDE.

Glicerin obnavlja kožne stvari

Ako se kožna stvar vremenom pohabala - jakna, tašna ili kožna garnitura, prebrišite je glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje i novije.

Nateraće vaše podove da sijaju

Ako u kući imate parket ili laminat - obrišite ga vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati!

Glicerin za kosu

Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana. Glicerin možete dodavati i u maske i pakovanja za kosu, jer ova viskozna supstanca obavija dlaku i hidrira je.

A kako da napravite masku za kosu za dubinski oporavak, saznajte OVDE.

Čini čuda za ruke

U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke sa glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, leti ublažavaju iritciju i svrab kože. Možete jednostavno da stavite malo glicerina na problematične i suve delove ruku ili napaviti kupku za ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

Glicerin za kožu lica

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, on je i dalje popularan među proizvođačima. Činjenica je da on poseduje jedinstvenu sposobnost – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, već će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode koji se nalaze u vazduhu, pa samim tim hidrira kožu.

Ako živite u sredini gde je vlažnost vazduha visoka, glicerin je vaš nezamenjiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje da tražiti vodu u dubljim slojevima kože i tako je dehidrira. Nemojte koristiti glicerin za negu kože lica i kose kod niske vlažnosti vazduha.

Obnavlja ispucale pete

Glicerin možete koristiti za negu grube kože ruku, stopala i ispucale pete. Recept je proveren i delotvorn. Posle desetak dana videćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nežne i meke, a nokti će dobiti lep sjaj.

A savete za jednostavnu negu ruku i noktiju pronađite OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs