Napravite sami

Domaća krema mladosti: Želatinom zategnite kožu i ispeglajte sitne bore

Zahvaljujući podmlađujućem efektu, želatin je u stanju da održava zdravo stanje kože, a takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože
Nega
18:28h Autor:
Domaća krema mladosti: Želatinom zategnite kožu i ispeglajte sitne bore
Foto: Shutterstock

Želatin se, zahvaljujući svom zatežućem efektu, u salonima lepote koristi za skupe tretmane podizanja i korekcije obraza i podbratka, jer je u stanju da održava zdravo stanje kože i poseduje podmlađujući efekat. On ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože i poboljšava njeno stanje. Takođe, želatin "pegla" sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi.

Da biste napravili domaću kremu mladosti za lice sa podmlađujućim efektom biće vam potrebno: 1/2 čajne kašike bilo kojeg jestivog želatina, 50 ml vode, 1 puna supena kašika meda, 50 ml apotekarskog ili biljnog glicerina (glicerola), 1/4 tablete isitnjenog aspirina od 200 mg.

Kako da se pomoću želatina rešite bola u leđima saznajte OVDE.

Dobro pomešajte sve sastojke i stavite u emajlirani sud. Zagrevajte na vrućoj vodenoj pari, 5-7 minuta, stalno mešajući, dok smesa ne postane homogena. Zatim je sklonite sa vatre da se hladi. Dok se smesa hladi, mutite je ručnom mutilicom ili mikserom (najsporijom brzinom) da biste dobili želatinastu kremu.

OVDE saznajte kako da napravite podmlađujuću masku Sofije Loren.

Ohlađenu kremu stavite (istresite) u plastičnu ambalažu (kutiju od stare kreme) i ostavite u frižider. Ne brinite ako je smesa još uvek u tečnom stanju. Za nekoliko sati u frižideru pretvoriće se u želatinastu kremu. Gotova krema sa želatinom nanosi se na kožu svakodnevno, uveče, dva sata pre spavanja, na 20 minuta. Ostaci kreme, koje koža nije upila, uklonite papirnom (ili možda bolje – vlažnom) maramicom.

Dobijena krema dovoljna je za mesec dana upotrebe (nemojte da je čuvate duže). Čuva se na gornjoj polici frižidera. Uzimajte toliko kreme, koliko je potrebno za jedno nanošenje. Malo ugrejte na prstu ili dlanu i nanesite na lice, vrat i zonu dekolte.

Želatin za lice možete da iskoristite i na druge načine.

Trake sa želatinom za čišćenje pora na licu: Ove trake sa želatinom odlično uklanjaju mitisere sa lica.

Pomešajte po jednu supenu kašiku želatina i mleka. Ugrejte malo u mikrotalasnoj pećnici (10-15 sekundi) ili na vodenoj pari. Nanesite smesu na problematični deo širokom četkicom. Ostavite 10-15 minuta, zatim naglim pokretom skinite želatinastu traku. Proceduru ponavljajte 2 puta nedeljno, mesec dana, a posle po potrebi.

Kako da napravite prirodnu masku sa efektom fejsliftinga pročitajte OVDE.

Maska sa želatinom za izbeljivanje pigmentnih fleka na licu:

20 gr želatina pomešajte sa 50 ml vruće vode. Dobro promešajte i dodajte 20 ml soka od limuna. Nanesite masku na lice uz pomoć pamučne krpice (vate). Posle 15 minuta isperite toplom vodom. Tretman obuhvata 10 maski, a treba da ih nanosite dva puta nedeljno.

Lifting maska sa želatinom: 1 čajnu kašiku želatina rastvorite u 50 ml tople vode. Dodajte 100 gr (omekšanih u toploj vodi) ovsenih pahuljica i pola čajne kašike meda. Masku nanesite na očišćeno lice i držite 15-20 minuta. Isperite toplom vodom. Treba da nanesete 10 maski, u razmaku od 2-3 dana.

OVDE saznajte kako da napravite eliksir mladosti za žene koji zaustavlja starenje i podmlađuje organizam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs