Moćni napitak

Prirodni piling, maska za kosu i lice: 6 neverovatnih načina da upotrebite jogurt!

Poznato je da jogurt ima moć da izleči kožu od opekotina, a takođe je dobar i u nezi lica, tela i kose
Nega
17:14h Autor:
Prirodni piling, maska za kosu i lice: 6 neverovatnih načina da upotrebite jogurt!
Foto: Thinkstock

Prva asocijacija na jogurt svakako je osvežavajući, hranljivi, ukusni napitak. Međutim, jogurt može imati mnogo više namena od ishrane, a u stanju je da učini čuda za vašu kožu, kosu, zube, pa čak i dvorište!

Predstavljamo vam šest neobičnih, ali vrlo korisnih i jednostavnih načina da upotrebite ovaj moćni, beli napitak.

Maska i regenerator za kosu

Jogurt je odličan prirodni "preparat" za teme i kosu, pa ga možete koristiti i kao zamenu za masku ili regenerator za obnovu oštećenih vlasi. On pomaže kosi da oživi, povrati prirodni sjaj, omekšava je i čini svilenkastom. Nakon pranja kose šamponom, uzmite običan, prirodan jogurt i nanesite ga na kosu. Nakon nekoliko minuta, isperite mlakom vodom i pomoći će vam u smirivanju iritiranog vlasišta, kod opadanja kose, a čak i kod ispucalih krajeva.

Kako da napravite hranljivu masku za obnovu oštećene kose, saznajte OVDE.

Prirodni piling

Jogurt je jedan od najboljih sastojaka za prirodni piling za ruke, stopala i celo telo. Pomešajte ga sa ovsenim brašnom i ako imate, mlevenom suvom korom narandže ili limuna. Pomoću smese masirajte kožu nežnim, ali energičnim kružnim pokretima, pa je isperite mlakom vodom. Koža će vam nakon toga biti meka i hidrirana.

Izbeljuje zube

Tretmani izbeljivanja zuba kod stomatologa su skupi, ali možete sami pomoći svojim zubima da se i kod kuće – uz pomoć jogurta. Svakodnevno utrljajte malo jogurta na zube i nakon nekoliko nedelja primetićete razliku. Ovaj efekat postiže se pomoću fosfora i kalcijuma koji se nalaze u jogurtu.

Ublažava opekotine od sunca

Verovatno ste već čuli da jogurt smiruje opekotine od sunca na koži. To je zato što sadrži u sebi i cink, koji pomaže u ublažavanju crvenila i bola. Nanesite tanki sloj običnog jogurta direktno na opekotinu i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom. U jogurt možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja koje volite, kako biste izbegli miris koji nastaje kako se jogurt greje.

Kako lečiti opekotine, osip i crvenilo od sunca, saznajte OVDE.

Maska za lice

Jogurt je odličan za hidrataciju kože i može vam pomoći da se rešite tamnih kolutova ispod očiju i da pomladite vašu kožu. Jogurt pomaže i u borbi protiv bubuljica. Pomešajte jogurt sa ovsenim brašnom i medom kako biste dobili gustu smesu ili jednostavno stavite samo jogurt na lice i isperite nakon 10 minuta.

Privlači mahovinu

Mahovina može ulepšati stari zid ili bilo koje mesto u vašem dvorištu kojim se baš ne ponosite. Ali, kako je dozvati? Uz pomoć jogurta! Premažite jogurtom mesto na kojem želite da izraste mahovina, jer on stvara odličnu podlogu za rast te biljke. Samo pazite da je željeno mesto u hladovini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs