Napravite sami

Podmlađujuća maska sa ovsenim pahuljicama: Potrebna su samo tri sastojka!

Ponekad u potrazi za skupim izreklamiranim kozmetičkim preparatima zaboravljamo na jednostavne i pristupačne metode, koje nisu manje efikasne, naprotiv
Nega
18:42h Autor:
Podmlađujuća maska sa ovsenim pahuljicama: Potrebna su samo tri sastojka!
Foto: Thinkstock

Maska od ovsenih pahuljica pomaže da se održi tonus kože, da se rešite problema kao što je ljušćenje kože, osip u vidu bubuljica, suvoće kože, pomaže pri eliminaciji sitnih bora, mitisera, pigmentnih fleka i nezdravog tena kože lica.

Ovsene pahuljice, pored svih svojih korisnih osobina, sadrže ventramid i beta-glukan, apsolutno jedinstvene komponente koje poseduju naglašena antioksidantna svojstva.

Kako da doručkom sa ovsenim pahuljicama očistite creva i podmladite kožu saznajte OVDE.

U prilog ovoj činjenici ide i to što ih najbolje kozmetičke firme koje proizvode dermatološku kozmetiku, uključuju u sastav svojih proizvoda. Praktično, svi preparati za omekšavanje, podmlađivanje i hidriranje kože uključuju u sebe ventramid i beta-glukan.

Ponekad u potrazi za skupim izreklamiranim kozmetičkim preparatima zaboravljamo na jednostavne i pristupačne "bakine" metode, koje nisu manje efikasne, naprotiv. Uz redovnu upotrebu ova maska će vam biti sredstvo za podmlađivanje kože lica neprocenljive vrednosti, koje nema potrebe da menjate za kupovni preparat.

Ovsene pahuljice su sastojak najzdravijeg doručka za mršavljenje. OVDE saznajte kako da ga napravite.

Potrebno vam je: 1 supena kašika kefira (jogurta), 1 kafena kašika samlevenih ovsenih pahuljica, 1 kafena kašika meda.

Promešajte

sve sastojke i nanesite ih na očišćenu kožu lica (ne zaboravljajte vrat i zonu dekoltea). Lezite i opustite se. Držite masku 20-25 minuta, nakon toga operite toplom vodom. Tokom prvog meseca nanosite je 2-3 puta nedeljno, a posle toga ređe.

OVDE saznajte kako da napravite podmlađujuću masku Sofije Loren.

Med je prirodni antioksidans i ima neverovatno podmlađujuće svojstvo, bogat je izvor minerala, aminokiselina i mikroelemenata, koji ne samo da hrane, neguju i hidriraju tkivo, već i regenerišu duboke slojeve kože i eliminišu iz nje slobodne radikale.

Kefir takođe hrani, čisti i izbeljuje kožu sprečavajući dehidraciju i delovanju slobodnih radikala zahvaljujući vitaminima grupe B, C i RR (niacin) i holinu.

Ova maska vrlo temeljno čisti lice, a takođe jača konture lica i "pegla" sitne bore.

Kako da napravite tri maske za lice od sezonskog voća na čemu će vam koža biti zahvalna saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs