Lagane teksture

Najbolja šminka za preplanuli ten: Rumenilo u koralnim nijansama, sjaj u nežnijim bojama!

Svetle senke su odlične za dan, dok uveče možete naneti malo jače boje, a klasični crni ajlajner u kombinaciji sa ajlajnerom u boji savršen je izbor ovog leta
Nega
12:52h
Najbolja šminka za preplanuli ten: Rumenilo u koralnim nijansama, sjaj u nežnijim bojama!
Foto: Shutterstok

Preplanulo lice zahteva drugačije šminkanje od uobičajenog. Uz pravi način nanošenja šminke, čak i isušena i neujednačena koža može zablistati u punom sjaju.Evo nekoliko saveta kojih treba da se pridržavate kako biste koži omogućili najbolju letnju šminku, koja će vaše osunčano lice učiniti savršenim, a neće suviše opteretiti kožu.

Akne, opekotine i osip od sunca - rešenje za letnje probleme pronađite OVDE!Puder

Osunčanu kožu potrebno je dobro hidrirati. Budući da teški puderi ne dolaze u obzir, probajte sa nekom laganijom varijantom ili tečnim bronzerom. Nemojte zaboraviti da proverite na vratu da li vam odgovara nijansa, jer onaj koji ste koristili tokom godine sada vam je sigurno previše svetao.Tokom dana pokušajte da stavljate što manje preparata na lice, pustite kožu da diše, pogotovo ako ste na moru. Kombinacija sunca i mora može vam samo koristiti, ali nemojte zaboraviti kremu za sunčanje.

OVDE pročitajte sve što niste znali o kremama za sunčanje, a trebalo bi!

Rumenilo

Osunčani ten ima tendenciju da izgleda "ravno", pa nije loše da mu malo pomognete i naglasite konture. Nanesite bronzer ispod jagodične kosti, kako biste dobili dubinu. Uvek koristite dve nijanse tamnije od vašeg lica.Možete koristiti tečni ili bronzer u kamenu. Ako niste stručni, odlučite se za bronzer u kamenu, jer su vam tako manje šanse za grešku. Nanosite ga malo po malo, jer ako u startu preterate, teško ćete ga ukloniti, a da se na kraju ne vidi da ste popravljali situaciju.

Što se rumenila tiče, boja breskve i koralni prema narandžastim tonovima najbolje idu uz preplanuli ten. Nikako nemojte ići na neke ružičaste varijante, njih ostavite za zimu.

Senke

Kao prvo, obvezno nanesite neku svetliju senku, poput bež - zlatnih tonova, kako biste otvorili oko i dali mu sjaj. Nije loše ni ako se zadržite na svetlijim nijansama, ali za neki večernji mejk-ap slobodno dodajte tamniju senku od sredine prema kraju.

OVDE saznajte kako da se našminkate kao Anđelina Džoli!

Crni ajlajner je klasika i sa njim ne možete pogrešiti, ali ovog leta se slobodno možete poigrati i sa ajlajnerima u boji - narandžasti, zeleni, zlatni - izvrsno će ići u kombinaciji sa preplanulim tenom. Možete ih čak kombinovati i sa crnim, u dva sloja: najpre nanesite crni, pa iznad njega neki u boji. U tom slučaju nemojte nikako preterivati sa senkama.

Nanesite temeljno samo neke neutralne nijanse, tek toliko da napravite podlogu za ajlajnere, da vam se ne preslikaju. Za večernji izlazak uz vašu preplanulu kožu odlično će ići i “smokey eyes”. Ova vrsta šminkanja ne mora nužno biti u crnoj boji - možete ga naneti sa bilo kojom bojom senke, pa to i iskoristite ovog leta, jer su boje itekako “in”.

Ruž

Uz preplanuli ten pokušajte da izbegnete teške ruževe. Uopšte, leti se ne preporučuju teški ruževi jer na određenim temperaturama počnu da se tope, skliznu preko ruba usana, pa je krajnji rezultat jako loš. Sjajevi su idealna letnja varijanta, ima ih u svim bojama, ali pazite da nisu premasni i pregusti.

Sakrijte nesavršenosti srcolikog lica pomoću ruža! OVDE pročitajte kako.

Ako želite mat varijantu, nanesite malo pudera na usne, nanesite olovku na celo područje i lagani sloj ruža. To je dobra opcija za veče kada temperatura malo opadne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs