Ne bacajte novac na skupe preparate

Pobedite celulit: Najefikasnija pomoć stiže iz kuhinje!

Određene namirnice pomoći će vam da se prirodnim putem rešite pomorandžine kore ili da barem smanjite njenu vidljivost
Nega
15:48h
Pobedite celulit: Najefikasnija pomoć stiže iz kuhinje!
Foto: Thinkstock

Celulit je posledica nakupljanja estrogena i progesterona. Na pojavu celulita utiču i stres, trudnoća, genetika, gojenje i izostanak kretanja. Međutim, postoje namirnice koje će vam pomoći da se prirodnim putem rešite "pomorandžine kore" ili da barem smanjite njenu vidljivost.

Jabukovo sirće

Ovo sirće ubrzava sagorevanje masti i podstiče cirkulaciju, što doprinosi nestanku celulita. U dva decilitra vode dodajte dve kašičice jabukovog sirćeta. Svako jutro popijte napitak. Postoji i drugo rešenje ukoliko vam se ne sviđa ovaj ukus. Tri šoljice jabukovog sirćeta pomešajte sa šoljicom ulja za masažu. Kritična mesta mažite dva puta dnevno.

Kako da sami napravite domaće jabukovo sirće pročitajte OVDE.

Kafa

Omiljeni topli napitak obiluje antioksidansima i poboljšava cirkulaciju. Pola šoljice mlevene kafe pomešajte sa četvrtinom šoljice smeđeg šećera. Mešavinu kružnim pokretima nanesite na mesta sa celulitom, a potom u kožu utrljajte maslinovo ulje.

Kojih 5 stvari treba da znate o celulitu pročitajte OVDE.

Kokosovo ulje

Šest kašičica kokosovog ulja pomešajte s dve kašičice ulja od lana, pa dodajte kašičicu soka od grejpfruta. Mešavinu nanesite na celulit svaki dan. Kokosovo ulje je bogato antioksidansima i vitaminima E i K koji hrane i učvršćuju kožu.

Kako da se sokom od pomorandže rešite celulita saznajte OVDE.

Bršljen

Bršljen je prirodni lek protiv celulita jer uklanja višak vode i nakupljene masnoće. Dve šake svežeg bršljena stavite u litar vode. Kuvajte oko pola sata, procedite i sipajte u kadu napunjenu toplom vodom. Sedite u kupki oko 15 minuta. Priuštite takav tretman barem jednom nedeljno.

Limun i med

Agrumi su odlični borci protiv celulita jer razgrađuju masnoće i podstiču mršavljenje. Pomešajte pet kašičica meda sa pola šoljice soka od limuna i dve kašičice soli. Mešavinu nanesite na kožu i umotajte prozirnom folijom. Pustite da odstoji 15 do 20 minuta. Potom isperite mlakom vodom. Tretman ponovite nekoliko puta nedeljno.

Koje piće topi kilograme pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs