Na domaći način

Kućni recepti za piling usana

Za prirodan piling usana probajte jedan od sledeća četiri jednostavna recepta
Nega
18:14h Autor:
Kućni recepti za piling usana
Foto: Shutterstock

Da bi vaše usne uvek bile lepe potrebno je da o njima, kao i o ostalim delovima tela, vodite odgovarajuću brigu. Ako se na vašim usnama stvaraju male ranice, usled ljuštenja mrtvih ćelija kože, onda probajte jedan od ova četiri jednostavna pilinga. Piling od šećeraOvaj piling je veoma brzo i lako napraviti, a sve potrebne sastojke sigurno imate u kući. Uzmite malo belog šećera i dodajte par kapi vode (pazite da ne dodate previše vode, jer će se šećer istopiti). Nakon toga, ovu mešavinu nežno nanesite na usne i trljajte kružnim pokretima. Posle par minuta, isperite usne mlakom vodom, a kako biste ih hidrirali, nanesite maslinovo ulje.

Piling od šećera i soliZa ovaj piling vam je potreban beli šećer, so i vazelin. Pomiješajte navedene sastojke i nježno ih nanesite na usne. Trljajte kružnim pokretima kako biste se rešili mrtvih ćelija kože. Isperite usne mlakom vodom i razlika će biti odmah vidljiva.

Piling od šećera i medaOvaj piling je isti kao piling od šećera, s tim što se umesto vode koristi med koji dodatno hidrira vaše usne. Dakle, pomešajte beli šećer i med. Smesu nanesite na usne i trljajte kružnim pokretima. Kada završite, usne operite mlakom vodom, te nanesite vazelin ili maslinovo ulje.

Piling od šećera, meda i limunovog sokaZa pripremu ovog pilinga potrebno je da pomešate skoro jednake količine meda, šećera i sveže isceđenog limunovog soka. Izmešajte med i šećer, te nakon toga dodajte sok od limuna. Mešavinu nanesite na usne i nežno trljajte. Isperite mlakom vodom nakon što završite. Ovaj piling će, ujedno, vašim usnama dati i hidrataciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs