SAZNAJTE VIŠE

ČUPALE KOSU SA ČELA, PRANJE LICA TAČNO 60 SEKUNDI UJUTRU I UVEČE: Tajne lepote pripadnica kraljevskih porodica! (FOTO)

Članice kraljevskih porodica, bilo da su to postale rođenjem ili udajom, zasigurno znaju ponešto o lepoti. Od njih se očekuje da u svakom trenutku budu oličenje staloženosti i elegancije, i nije ni čudo što imaju nekoliko proverenih saveta u rukavu.

Nega
Autor:
ČUPALE KOSU SA ČELA, PRANJE LICA TAČNO 60 SEKUNDI UJUTRU I UVEČE: Tajne lepote pripadnica kraljevskih porodica! (FOTO)
princeza Marija Olimpija od Grčke, Foto: Profimedia

Na našu sreću, raznim kanalima uspeli smo da saznamo tajne njihove lepote koje su sve samo ne prosečne. Od čupanja zalizaka, do kvalitetne kreme za ruke – postoji kraljevska preporuka koja odgovara svima. Ovo su naši favoriti, za koje se nadamo da će vam biti zanimljivi i primenljivi.

1. Marija Antoneta

Marija Antoaneta
foto: Profimedia

Ljubitelj prirodnih receptura, kraljica Francuske, kao i mnogi od nas, imala je prepoznatljivu masku za lice koju je često pravila kako bi uklonila mrtve ćelije s lica. Sastojala se od dve kašičice konjaka, 1/3 šolje mleka u prahu, jednog belanca i soka od jednog limuna, što na prvi pogled nije tipičan tretman za ulepšavanje kod kuće. Uloga konjaka je da podstakne cirkulaciju i zategne pore, dok jaja poboljšavaju tkivo kože. Mlečna kiselina otapa sebum, koji drži izumrle ćelije na površini, dok ih limunska kiselina otklanja.

2. Kraljica Elizabeta I

Još u elizabetansko doba, mnoga kozmetika se izbegavala, jer se verovalo da blokira dobru energiju. Međutim, bleda koža bila je na ceni, pa su mnogi primenjivali olovo i arsen kako bi postigli željeni izgled. Kako bi zadržala imidž Kraljice Device, Elizabeta I se odlučila za šminku koja izbeljuje lice. Najpopularniji kozmetički proizvod u to vreme zapravo je dobijen mešavinom praha belog olova i sirćeta. U XVI veku ovo jedinjenje bilo je poznato kao izbeljivač kože.

Međutim, tu nije kraj… Visoka čela takođe su bila vrlo popularna u to vreme, u toj meri da su pripadnici kraljevske porodice, uključujući i kraljicu, čupali kosu da bi kreirali takav efekat. Ovo bi bila prava potvrda teze da lepota ume da boli.

3. Kraljica Viktorija

Kraljica Viktorija smatrala je ulepšavanje lica vulgarnim, a šminku prikladnom samo za prostitutke i glumice. Ipak, britanska monarhija je negovala nekoliko porodičnih saveta i trikova za lepotu bez šminke. Jedan od njih bilo je održavanje rukavica namirisanim ružinim uljem, s namerom da se odagnaju svi loši mirisi.

4. Kraljica Elizabeta II

Kraljica Elizabeta II, Kraljica, Elizabeta II, Krunisanje
foto: Profimedia

Nakon što smo saznali za priču da je naručila ličnu nijansu ruža za usne kako bi odgovarala njenoj haljini na ceremoniji stupanja na presto 1952, sa sigurnošću možemo reći da je kraljica velika obožavateljka ruževa. Clarins nežni crveno-plavi karmin nazvan je The Balmoral Lipstick, po kraljičinoj škotskoj kući na selu. Sve do današnjeg dana Elizabeta II ostala je odana svom voljenom ružu za usne. U više navrata je primećeno kako popravlja karmin u javnosti.

5. Grejs Keli, princeza od Monaka

Grejs Keli
foto: Profimedia

Poznata po svom blistavo čistom tenu, glumica koja je postala deo kraljevske porodice, zasigurno je usvojila niz saveta i trikova za lepotu. Međutim, akcenat je pored lica stavljala i na ruke. Grejs Keli je verovala da su ruke prvi pokazatelj životne dobi, pa je navodno posvećeno nanosila odgovarajuću kremu.

6. Princeza Dajana

Princeza Dajana
foto: Printscreen Youtube / Lisa Eldridge

Ponosna na prirodan izgled uz minimum šminke, nije teško zaključiti zašto je voljena princeza i danas sinonim za lepotu. Njena šminkerka Meri Grinvel, sa kojom je sarađivala od 1991. otkrila je sledeće: „Dajana je sve radila umereno. Smanjila je unos alkoholnih pića, da bi joj koža bila u najboljem stanjuˮ. Dajanina predanost nezi kože pokazala se neprocenjivom, čini se da nikad u životu nije imala bad-skin-day, već joj je lice uvek odisalo zdravim sjajem.

7. Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Ova dama navodno jako voli hidratantnu kremu brenda Nivea, pa je sva prilika da podjednaku važnost pridaje nezi kože koliko i svom kraljevskom izgledu. Za nju se takođe govori da je strastveni korisnik ulja od šipurka, pa nas nimalo ne čudi što joj koža naprosto blista. Nokti su joj kratki i uredni, usne mahom bez karmina, pa je očigledno da se Kejt kloni drečavih i napadnih boja na noktima i licu. Manje je definitivno više u vojvotkinjinom slučaju.

8. Princeza Mari Olimpija od Grčke

Za 25-godišnju princezu lepota je dragocena, pogotovo kada ste pod budnim okom fotografa. Iako grčka princeza navodno ima vrlo pojednostavljenu rutinu nege kože, odlučila je da u specijalnim prilikama ipak nanosi šminku.. Što se tiče tajni lepote u koje se zaklinje, kruži priča da ova dama ima vrlo strogu rutinu pranja lica tačno šezdeset sekundi ujutro i uveče. Ukoliko je neko ili nešto prekine, brojanje vraća na početak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs