ISPROBAJTE

PUNO SLAVLJA, TEŠKE HRANE, ALKOHOLA I PREMALO SNA: 6 sjajnih bjuti trikova, koji će zamaskirati umornu kožu lica!

Slavlja su lepa, ali uzimaju svoj danak kada je naša koža u pitanju, ali za sve postoji rešenje

Nega
Autor:
PUNO SLAVLJA, TEŠKE HRANE, ALKOHOLA I PREMALO SNA: 6 sjajnih bjuti trikova, koji će zamaskirati umornu kožu lica!
Foto: Shutterstock

Uželeli smo se slavlja, provoda i dobrog društva, a gde su proslave tu su hrana i piće, pa možda i koja čašica više. Verovatno vas ovih dana muči mamurluk, a i nije ni da ste srećni prizorom u ogledalu.

Ukoliko ste popili više alkohola i premalo vode, vaše lice danas pokazuje znakove preteranog umora, isušenosti i sivila. Posledice mogu biti i jače izražene bore, ali spasa ima.

Celu noć ste slavili, pojeli i popili malo više i to se na vašim licima i te kako vidi, međutim tu je nekoliko brzinskih trikova koji će vratiti licu sjaj.

1. Kockica leda ili hladna kašika

Ovaj trik jedan je od najstarijih - hladnoća razbuđuje i sužava krvne žile, a i daje nam osećaj svežine. Uzmite kockicu leda i stavite je na podočnjake i lice na mesta koja su blago otečena. Samo, ne duže od desetak sekundi, ipak se radi o ledu. Možete ponoviti postupak više puta, ali ne sme da vam bude previše neprijatno.

Drugi trik - možete na oči da stavite kašiku koja je neko vreme bila u frižideuu. Ovaj postupak smanjiće podočnjake, pa je odličan i inače, ako vam se dešava da ujutro imate otečene oči.

2. Puno hidratantne kreme

Alkohol je dubinski isušio kožu te joj je sada potrebno više kreme. Fokusirajte se na hidratantne kreme, serume i generalno formule koje imaju visok procenat hidratacije. Dan nakon dočeka, ove preparate nanesite u više slojeva, u više navrata i obavezno pijtete vodu, do kraja dana lice bi trebalo da se vrati u normalu.

3. Dobar puder koji prekriva

Nakon noći pune alkohola i đuskanja, dobar puder, sa jakom pokrivnom moći, je spas za kožu. Možete staviti i više slojeva, kako biste prekrili crvenilo i sivilo lica. Nanesite puder tapkanjem, te ga pojačajte na mestima gde primetite da je lice neujednačeno.

Puderi nove generacije uspešno ujednačavaju ten, a i lako ih je nadograditi tokom dana, jer su lagani, a imaju i zavidnu koncentraciju pigmenata boje kože koji maskiraju ten.

4. Korektor je najbolji prijatelj

Osim korektora u stiku koji prate boju tena i vizualno brišu znakove umora, tu su i zeleni korektori za crvenilo. Naime, ovde se radi o triku koji smo učili na likovnom - crvena i zelena su komplementarne, nalaze se na suprotnim stranama kolorističkog kruga.

Stoga, zelena će umanjiti vidljivost crvene, što su iskoristili mnogi bjuti brendovi. Tako su nastali korektori koji savršeno pomažu u danima kad nam zaista treba vizuelna pomoć.

5. Bronzer ili hajlajter

Malo sjaja licu će dati utisak zdravlja, stoga su formule koje imaju nešto blistavih čestica dobar trik. Dovoljno je aplicirati ih na obraze i područje oko očiju, kako bi sve zajedno delovalo "budnije".

6. Rumenilo

Ružičasti obrazi su još jedan trik kako da lice deluje lepo i mladoliko. I inače ova formula je vrlo zahvalna u danima sivila i zime, te je popularna u tonovima kajsije ili hladne roze.

Kajsija odgovara koži toplog tona, a hladna roza više plavušama. Birajte rumenila koja imaju osvežavajuću nijansu, dok tamna mogu "zagasiti" lice i vizuelno ga postarati te učiniti "tužnim". Upravo zato, popularna su i rumenila koralne nijanse, za sve tipove kože i tena.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs