Obratite pažnju

Pravilna nega masne kože: Izbegavajte proizvode na bazi alkohola

Višak masnoće možete da otklonite maramicom, ali saznajte kako da sprečite lučenje viška sebuma pravilnom negom kože lica
Nega
20:40h Autor:
Pravilna nega masne kože: Izbegavajte proizvode na bazi alkohola
Foto: Thinkstock

Zbog preteranog lučenja ulja i sebuma lojnih žlezdi, uz pomoć bakterija, prašine i ostalih nečistoća nastaju akne. Prvi zadatak je da sprečite lučenje viška masnoće kako biste sprečili nastanak bubuljica i akni.

Nažalost, toplo vreme koje je pred nama ne pogoduje masnoj koži koja se zbog znojenja još više sjaji. Višak masnoće možete da otklonite maramicom, ali saznajte kako da sprečite lučenje viška sebuma pravilnom negom kože lica.

Proizvodi na bazi alkohola

Njih izbegavajte. Razlog je jednostavan – alkohol isušuje kožu, a kad otklonite njena prirodna ulja, koža počne da proizvodi više masnoća kako bi nadoknadila gubitak.

Koje su najčešće greške prilikom čišćenja lica saznajte OVDE.

Proizvodi na bazi vode

Umesto spomenutih proizvoda, izaberite preparate za negu lica na bazi vode. Voda u bilo kojem obliku utiče na zdravlje i lepotu kože.

Šta znače oznake BB, CC, DD i EE na kremama za lice pročitajte OVDE.

Čišćenje lica

Apsolutna istina je da kožu lica na kraju dana morate da očistite, ali ipak pripazite kojim proizvodima i na koji način. Preterano i grubo čišćenje će takođe da ukloni prirodna ulja, a koža se štiti od isušivanja preteranim lučenjem sebuma.

A OVDE saznajte šta vam je neophodno za čisto lice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs