PRE NEGO ŠTO ODLUČITE...

Nemojte da vas ponese trenutak: Šest stvari o kojima treba da razmislite pre nego što ošišate šiške poput Parižanki!

One su jednostavno neodoljive i stalno smo u potrazi za novim inspiracijama od odeće koju nose, do make up-a ali i kose.

Nega
09:52h Autor:
Nemojte da vas ponese trenutak: Šest stvari o kojima treba da razmislite pre nego što ošišate šiške poput Parižanki!
Foto: Thinkstock

Kosa je sigurno "najviše French" kod Francuskinja. Prirodna, s teksturom, izgleda nehajno, a savršeno je složena da bi izgledala baš tako, često uz nezaobilazne šiške.

Sve to nekako izgleda jednostavno, zar ne? Sigurno ste u nekom periodu života imali tu potrebu da odšišate šiške, neke od nas su ih ošišale same (ne ponovilo se), a neke su se zaklele da ih nikad više neće nositi, naravno dok u PMS-u ne naletite na fotografiju neke Parižanke (ili poznate ličnosti) pa se šiške opet učine kao dobra ideja.

Za žene s dugom kosom šiške su prva promena i svakako manje dramatična od bob frizure. Pa ipak postoji nekoliko stvari koje biste trebale znati pre nego se odlučite na ovaj potez.

6 ključnih stvari koje treba da znate donosimo u nastavku:

1. Iako vam na Instagramu mogu delovati kao da se oko njih ne trebate truditi, istina je drugačija. Ako vam je tekstura kose svilenkasta i lepi se za lice, moraćete se dobro potruditi svaki dan da vam šiške imaju formu. Takođe ih morate šišati svake tri nedelje, ako ste se odlučili za duže šiške. Verujte nam retko ko (skoro niko) se ne probudi na ovom svetu sa savršeno stilizovanim šiškama s kojima samo izađe iz kuće, ma koliko god prirodno izgledale.

2. Šiške su trajna stvar – koliko šišanje to može biti. Kad ih jednom odrežete nećete ih se rešiti za mesec - dva. Ovo posebno važi za kratke šiške koje izgledaju odlično, ali se moraju nositi ponosno ili nikako ( uglavnom odgovaraju ovalnom, srcolikom i okruglom licu).

3. Zaboravite opciju "uradi sama". Ako vas uhvati želja za šiškama, idite kod frizera, jer ćete potencijalno napraviti katastrofu koju će biti teško popraviti. Verujte nam iz prve ruke.

4. Nabavite primere, tačnije pronađite fotografije žena koje imaju sličan oblik lica kao vi, ali i teksturu i duljine kose i odnesite ih svom frizeru.

5. Ako imate kovrdžavu kosu, unapred nabavite proizvode koji će vam biti neophodni za stilizovanje i zamolite frizera da vas uputi u tehniku kojom ćete postići željeni efekt.

6. Ako niste spremni na dramatičnu promenu, napravite tzv. curtain bangs, odnosno šiške koje su duže i padaju stepenasto oko lica, a nose se s razdeljkom na sredini. Kako su duže od klasičnih šiški možete ih staviti iza uha.

(Stil.kurir.rs/Buro247.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs