ISPROBAJTE

Ako imate kovrdžavu kosu, ovo je idealno rešenje za vas: Ploping tehnika za savršene lokne!(VIDEO)

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu i još nikad do sad niste isprobali čuvenu ploping tehniku, prupustili ste mogućnost da imate savršene lokne.

Nega
Autor:
Ako imate kovrdžavu kosu, ovo je idealno rešenje za vas: Ploping tehnika za savršene lokne!(VIDEO)
Foto: Profimedia

Ali, nikad nije kasno, a upravo danas vam otkrivamo na koji način je potrebno da pristupite sušenju vaše kovrdžave kose, kako bi vaši uvojci bili savršeno definisani. Korišćenje posebne – plopping tehnike, na mokroj kosi eliminiše mogućnost mršenja kose i razdvajanja kovrdža tokom postupka sušenja.

Ploping tehnika je fascinantna ne samo po tome što vašoj kovrdžavoj kosi može da omogući da ima predivne lokne i veći volumen, već i što savršeno ravnoj kosi može da podari talasast izgled! I mada na samom počeku upoznavanja sa ovom tehnikom, vaša istrajnost može da bude dovedena u pitanje, važno je da ne odustajete, jer ćete sa svakim novim pokušajem sigurno biti sve bolji i bolji. Kako bi vam pomogli da definišete svoje uvojke, provešćemo vas kroz ploping tehniku.

KAKVA JE TO PLOPPING TEHNIKA?

Prilikom plopping tehnike trebaće vam pamučna majica, jastučnica ili peškir od mikrofiber vlakana, kako bi osušili svoje mokre kovrdže i omogućili im da ostanu lepo definisane. U osnovi reč je o kovrdžavo-odobrenoj tehnici uvijanja peškira oko glave. Ono po čemu se plopping tehnika razlikuje od klasičnog umotavanja kose peškirom je zapravo istezanje koje je svojstveno prvoj tehnici. Plopping tehnika zadržava vaše lokne kompaktnim, savršeno definisanim i omogućava im da se tako i osuše.

KAKO PRIMENITI PLOPPING TEHNIKU?

Pokazaćemo vam danas kako da uz pomoć majice dugih rukava, imate savršeno definisane lokne. Prvo što vam zapravo treba je upravo pamučna majica dugih rukava. Sasvim obična, bez printa. Majicu postavite na kraj kreveta sa rukavima okrenutim od vas.

Nakon što ste završili sa pranjem kose i naneli regenerator ili balzam, očešljajte svoju kosu, kako bi omogućili vlasima da oblikuju lokne. Zatim koristite svoju šaku i prste kako bi potiskujući kosu na gore (pri čemu ste je prethodno prebacili preko glave) i definisali lokne. Sada spustite glavu na sam rub majice, kod okovratnika i donjim krajem prekrijte svoju kosu, a rukave iskoristite da učvrstite obmotavanje. Sva umetnost se upravo dogodila.

Ova tehnika omogućiće vašim vlasima da se oslobode vlage i izgledaju savršeno nakon što ih oslobodite. U proseku oko 20 minuta je potrebno da držite kosu u ovakoj – specijalnoj kacigi.

(Stil.kurir.rs/Ženskimagazin)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs