saznajte zašto

Imate proširene pore? Vrlo verovatno pravite ovih 6 kobnih grešaka!

Jedan od najvećih “beauty” problema, sa kojim se susreću brojne žene, svakako su proširene pore. Na tip kože definitivno utiče genetika, ipak, povremeno smo sami krivi za proširene pore, jer pravimo “beauty” greške koje koža ne prašta.

Nega
10:09h Autor:
Foto: Shutterstock

Nestručno istiskanje mitisera

Ako imate problem s mitiserima, poslednja stvar koju bi trebalo da radite je da ih sami cedite. Osim što nikada nećete obaviti posao do kraja, otvorićete put nečistoćama koje će izazvati infekciju i dodatno proširiti pore.

Prečesto korišćenje pilinga

Preterani piling lica oštetiće površinski sloj kože i ona će, kako bi se zaštitila, proizvoditi velike količine sebuma koji uzrokuje masniju kožu i proširenije pore. Piling lica treba raditi samo jednom nedeljno i pri tome ne treba koristiti nikakva agresivna sredstva.

Izbegavate da koristite kremu za lice

Neke žene smatraju da pošto imaju masnu kožu, ne treba da koriste hranljivu kremu. Međutim, to nikako nije dobro. Izbegavanjem kreme, koža počinje da luči više sebuma, jer nije nahranjena kako treba. Da bi pore bile manje uočljive, odaberite kozmetički proizvod prilagođen vašem tipu kože.

Ne koristite tonik za čišćenje lica

Tonik je takođe važan proizvod, koji bi trebalo da koristite svakodnevno. Njegova uloga je da reguliše lučenje sebuma, čisti kožu i omogući hranljivim sastojcima iz ulja i krema da uđu duboko u kožu.

Unosite velike količine šećera u organizam

Rafinisani šećer je jedan od glavnih uzroka proširenih pora. Pokušajte da smanjite unos slatkiša i zaslađenih napitaka, a potrebu za šećerom zadovoljite svežim i sušenim voćem.

Dodajete šminku sloj po sloj tokom dana

Lice vam se zamastilo i odlučile ste da dodate još malo pudera u prahu na T-zonu? U tom trenutku stvorile ste uslove za razvoj bakterija. Umesto pudera, višak masnoće sa našminkanog lica uklonite papirnom maramicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs