Brzo i jednostavno

Rešite se podočnjaka

Bilo nasledni, bilo prouzrokovani nespavanjem i lošim životnim navikama, podočnjaci su jedna od najiritirajućih pojava na licu. Dajemo vam savete kako da ih se brzo i lako rešite
Nega
13:10h Autor:
Rešite se podočnjaka

Crni krugovi i kesice ispod očiju mogu biti nasledni, ali se češće pojavljuju usled nekvalitetnog sna i loših životnih navika. Takođe, cigarete štetno utiču na kožu i ubrzavaju starenje, te se smatraju i jednim od uzroka za pojavu scnih krugova ispod očiju. Redovan san, izbacivanje cigareta i alkohola pomoći će vam da se izborite sa ovom neželjenom pojavom. Osim pomenutih, dajemo vam još nekoliko savete kako da se izborite sa podočnjacima i kesicama ispod očiju, koji čine da vaše lice izgleda umorno.

Počnite da jedete citruse

Vitamin C koji se u većoj količini nalazi u limunu i pomorandži i drugom citrusnom voću odlično i efikasno briše tamne krugove oko očiju i smanjuje vrećice ispod donjih kapaka. Vitamin C jača kolagen, koji održava kožu čvrstom i elastičnom. Zato, ako vas muče tamni krugovi oko očiju, posegnite za citrusima ili sebi napravite osvežavajuće limunade u koje možete dodati i drugo voće.

Redovno negujte kožu Trik u sprečavanju tamnih kolutova oko očiju je u svakodnevnom režimu nege kože. Ne preskačite nanošenje kreme za lice koja će vašoj koži vratiti vlagu i hranjive materije, te joj dati zdraviji i hidratizovaniji izgled. Nakon kreme prstom nanesite korektor na područje ispod očiju koji će smanjiti tamne krugove i na kraju tanki sloj pudera u prahu kako biste imali savršenu kožu.

Način nanošenja korektora Prilikom nanošenja korektora poslužite se malim i vrlo praktičnim trikom. Naime, kako biste postigli najbolji rezultat, korektor nanesite ispod očiju preko podočnjaka u obliku obrnutog trougla, tako ćete najefikasnije sakriti podočnjake, a licu dati sjaj i blistavost. Prilikom stavljanja korektora imajte na umu da veliku ulogu ne igra samo nijansa korektora već i sam način nanošenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs