ISPROBAJTE

Moćan narodni melem koji će vas zauvek osloboditi akni i upalnih procesa na licu: Efikasan 100%!

Ovaj recept smanjiće sve tegobe vezane za upalne procese lica i do 90 procenata

Nega
19:21h Autor:
Moćan narodni melem koji će vas zauvek osloboditi akni i upalnih procesa na licu: Efikasan 100%!
Foto: Shutterstock

Akne (lat: Acne vulgaris) su inflamatorno oboljenje kože, uzrokovano promenama u pilosebacealnoj jedinici (strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde). Uobičajeno je da se akne nazivaju bubuljice. Ovo stanje obično nastaje tokom puberteta, i naročito je zastupljeno u populaciji zapadnih zemalja, što se objašnjava većom genetskom predisponiranošću. Akne su pojavni oblik preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Kod većine ljudi ovaj prenaglašen odziv nestaje tokom vremena i oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlače, bilo delimično bilo privremeno.

Međutim, ne postoji način pomoću koga se može pouzdano predvideti koliko dugo vremena će one opstati, i kod nekih osoba one se zadržavaju decenijama, i opstaju u tridesetim i četrdesetim godinama života, pa ponekad i kasnije. Akne pogađaju veliki procenat populacije u nekom od životnih razdoblja.

Pre nego što posegnete za jakim antibioticima i antibiotskim losionima koji su "mač sa dve oštrice", pokušajte sa ovim prirodnim receptom koji se pokazao kao jako efikasan.

Recept:

Treba izbegavati jako začinjena i osoljena jela, kisele salate i napitke. Salate treba začiniti kiselom pavlakom. Protiv akni treba piti, u gutljajima, litru čaja od koprive dnevno, raspoređenog na ceo dan.

Spoljna upotreba: ujutro i uveče se na vlažno lice nanese melem od rena i sirćeta i ostavi da deluje deset minuta. Naribani ren se stavi u bocu i prelije vinskim ili voćnim sirćetom; ono treba da prekrije ren. Ostavi se 10 dana na sobnoj temperaturi. Pošto se melem upotrebljava direktno iz boce a da se sirće prethodno ne odlije, trebalo bi ga stavljati u iskuvanu plastičnu bocu s rupičastim poklopcem. Ren uzima ljutinu od sirćeta, a sirće je uzima od rena. Dobija se blaga sirćetna esencija koju mogu da podnesu svi tipovi kože lica.

(Stil.kurir.rs/Herbalia)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs