NEUPOREDIVO ZDRAVIJI I EFIKASNIJI

Kupovni im nisu ni do kolena: Napravite same prirodan i zdrav tonik za skidanje šminke po receptu Italijanki!

Sredstva za skidanje šminke mogu loše uticati na osetljivu kožu, pogotovo pri svakodnevnoj upotrebi. Ukoliko vam se često dešava da imate problema sa alergijom i ekcemima, možda je pravo vreme da razmislte o prirodnim alternativnim načinima uklanjanaja mejkapa.

Nega
Autor:
Kupovni im nisu ni do kolena: Napravite same prirodan i zdrav tonik za skidanje šminke po receptu Italijanki!
Foto: Shutterstcok

Najbolji tonilk – maslinovo ulje

Bez premca, ovo ulje se pokazalo kao najbolji prirodan način uklanjanja šminke. Koliko je kao sredstvo efikasno, pokazuje i činjenica da uspešno uklanja i vodootpornu maskaru. Maslinovo ulje je pravi izbor ukoliko želite da zamenite vaša kupovna sredstva, jer odgovara apsolutno svakom tipu kože. Pored toga što će vaše lice nahraniti neohodnim vitaminima, učiniće da vaš podočnjaci budu manje primetni. Način korišćenja je veoma jednostavan – komadićem vate ili blaznicama umočenim u maslinovo ulje laganim pokretima skidajte šminku.

Spas za karmin – ulje ruzmarina

Crveni karmin iz sezone u sezonu apsolutno ne izlazi iz mode i uvek je u trendu. Vatrena nota ženi daje senzualnost i zavodljiv izgled. Ali crveni ruž ima i drugu stranu medalju. Jako ga je teško skinuti i ako usne često tretirate hemijskim sredstvima, mogu lako ispucati. Ruzmarinovo ulje je idealno za skidanje takvog karmina, ali i svih ostalih. Dovoljno je naneti par kapi na usne i lagano utrljati. Usne će nakon toga biti hidrirane i mekane.

Krastavci sa mlekom – ubice bora

Krastavci sami po sebi najbolji su prirodni način za hidriranje kože, a kombinaciji sa mlekom sjajno sredstvo za skidanje šminke. Krastavce usitnite i pomešajte sa mlekom, malo ih prokuvajte, prohladite i laganim potezima uklonite šminku sa lica. Osim što kožu čisti i daje joj sjaj, ova kombinacija usporava starenje i smanjuje bore. Mleko je i samo po sebi efikasan skidač šminke. Ako imate suvu kožu koristite punomasno mleko, za normalnu koristite delimično obrano, a za masnu obrano.

(Stil.kurir.rs/Najboljeizitalije)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs