NENADMAŠNA ZA NEGU VAŠIH USANA

Zaboravite na balsame: Evo zašto su prirodna ulja neuporedivo najbolji i najefikasniji preparat za vaše usne!

Ako su vam usne suve i iziritirane zbog maski za lice koje nosimo već par meseci ili ako u hladnim danima koža na njima ima tendenciju da puca i boli, znajte da niste jedini. Srećom, postoji mnoštvo preparata za usne koji hidriraju i omekšavaju ovu tanku kožu.

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Međutim, jedan proizvod sa kojim možda još uvek niste upoznati posebno je dobar za sve one koji imaju probleme ovoga tipa – stručnjaci kažu da zapravo deluje bolje od bilo čega što ste do sada probaliulje za usne.

O prednostima ovog ulja pričala je i dermatolog Mamina Turegano za magazin "Shape":

"Balsami za usne obično se prave od sastojaka poput pčelinjeg voska, šea butera i/ili lanolina (vuneni vosak), koji služe za zaštitu i vlaženje kože, ali koji imaju samo privremeni efekat. Ovo je i razlog zbog koga mnogi ljudi postaju zavisni od balsama – stalno imaju potrebu da ponavljaju ovu radnju koja pruža prijatan osećaj ",objašnjava ona.

S druge strane, ulja za usne sastoje se od ulja badema, masline, jojobe, kokosa, avokada, semena konoplje, ricinusa i šipka. Ovi prirodni sastojci sadrže masne kiseline, vitamine i antioksidanse pa su samim tim mnogo hranljiviji i hidratantniji za usne, objašnjava dr Turegano.

Jedna od ključnih razlika je i ta što ulje za usne ne stvara onaj kremast osećaj kao balzami – ali to im je zapravo prednost. Ulje za usne ima jaču povezanost sastojaka koja im omogućava dublje prodiranje u kožu.

"Pošto ulja mogu lakše da prodru kroz slojeve kože, samim tim su hranljivija i hidratantnija",ističe pomenuti dermatolog.

Osećate da melem za usne koji godinama koristite više ne deluje kako treba, bez obzira koliko često ga stavljate? Vreme je da pređete na ulje za usne po izboru, kako biste ovaj senzualni deo tela učinili što lepšim i nežnijim.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...