NEGA LICA

Jesenja bjuti rutina: Ispoštujete ova 3 koraka i imaćete savršen ten!

Najbolja nega lica tokom jeseni igleda ovako

Nega
Autor:
Jesenja bjuti rutina: Ispoštujete ova 3 koraka i imaćete savršen ten!
Foto: Shutterstock

Tokom leta koža ne zahteva preteranu negu, ali se to menja sa prvim danima jeseni. Tokom narednih meseci poželjno je da koži posvetite više vremena kako bi ona izgledala sveže i blistavo.

Kako biste izbegli pucanje kože i pojavu iritacija, strogo se pridržavajte ovih pravila.

Umesto laganih, odaberite masnije kreme

Preplanulost nestaje, a bore i sitne nesavršenosti na koži postaju uočljivije. Zbog toga je vreme da se oprostite od laganih krema koje su vam prijale tokom leta.

U narednom periodu dobro će doći kreme na bazi uree i ceramida. Kreme masnije teksture će najbolje zaštiti kožu od spoljašnjih štetnih uticaja kao što je vetar, prašina ili isušivanje uzrokovano grejanjem.

Redukujte pilinge

Sa dolaskom hladnijeg vremena, smanjite korišćenje agresivnih preparata koji isušuju kožu. Piling je i dalje dozvoljen, ali ga morate svesti na minimum. Dovoljno će biti da jednom nedeljno dubinski očistite lice pilingom.

Koristite serume

Poznato je da serumi imaju mnogo jači efekat od krema, pa su idealni za jesenji period. Svako veče pred spavanje nanesite nekoliko kapi na lice i doro utrljajte. Birajte one serume koji u svom sastavu sadrže vitamin E i kolagen, jer će najbolje delovati na kožu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs