VREDI PROBATI

Bočicu ovog ulja svaka žena treba da ima: Samo nekoliko kapi izbrisaće sve bore sa vašeg lica!

Samo nekoliko kapi biće dovoljno da vratite mladoliki izgled

Nega
21:46h Autor:
Bočicu ovog ulja svaka žena treba da ima: Samo nekoliko kapi izbrisaće sve bore sa vašeg lica!
Foto: Shutterstock

Za ricinusovo ulje ste sigurno svi čuli, a da li znate za sva njegova lekovita sovjstava? Ovo ulje se koristi za bolji rad creva, kod alergija, opekotina, upala mišića, ali najdelotvornije je u borbi sa starenjem.

Redovnom upotrebom ovog ulja ublažićete bore i vratiti licu mladoliki izgled. Osim toga, odlično je iza oporavak oštećene i suve kose.

Ovo možda niste znali o ovom moćnom ulju:

Njegova upotreba datira još od davnina. Koristili su ga stari narodi u lečenju čireva, stomačnih tegoba i kod raznih drugih upalnih procesa na koži.

Ricinusovo ulje se dobija ceđenjem semenki biljke Ricinus communis, koja vodi poreklo iz Afrike, Južne Amerike i Indije. Ulje se dobija hladnim ceđenjem semenki. Preparati na bazi ricinusovog ulja nalaze se u tečnom ili čvrstom obliku, a može se nanositi na kožu ili uzimati oralno.

Ulje je poznato po svojoj velikoj gustini, prozirno je, a neophodno ga je čuvati u tamnim staklenim posudama sa čepom jer se na taj način štiti od oksidacije i užeglosti.

Ulje dobijeno iz ricunusovog semena bogato je ricinoleičnom kiselinom. Ono ima antibakterijsko destvo. U njegovom sastavu se nalazi i vitamin E koji štiti kožu od štetnih uticaja slobodnih radikala. Masne kiseline prisutne u ovom čarobnom ulju su stearinska, linoleinska i dehidroksistearinska kiselina koje štite i regenerišu kožu.

Ovo ulje služi za negu suve kože. Osim što hidrira, ono stvara zaštitni sloj na površini kože, pa je čuva i od gubitka vlažnosti.

Najbolji je prirodni način da se uspori starenje kože. Ukoliko ga koristite svakog dana, ono će prodiati u duboke slojeve kože, što doprinosi svežem i mladolikom izgledu. Ricinusovo ulje ublažava postojeće bore i sprečava nastanak novih.

Primena: Utrljajte malu količine na lice i pustite da odstoji 2-3 sata. Ukoliko vam ne smeta, najbolje bi bilo da prespavate sa ovim uljem na licu. Ujutru višak skinite maramicom.

Rešava upornih strija

Svaki dan utrljajte malu količinu ricinusovog ulja na stomak i butine kako biste sprečili nastajanje strija za vreme trudnoće. Kružnim pokretima masirajte delove tela zahvaćene nepravilnostima. Na ovaj način se podstiče cirkulacija i dotok potrebnih materija za regeneraciju kože.

Uspešno se bori i sa aknama

Ricinoleična kiselina prisutna u ovom ulju uništava bakterije i gljivice na koži. Njegovo antibakterijsko dejstvo i moć prodora u duboke slojeve kože čini ga dobrim saveznikom u borbi protiv akni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs