ZUBI KAO BISERI

Izbelite zube potpuno prirodno i uštedite brdo para: Vaš osmeh će zablistati belinom uz ova dva prosta trika! (RECEPT)

Zube možete izbeleti potpuno prirodnim sastojcima, a rezultatima ćete biti zadivljeni!

Nega 10.05.2020. - 18:17h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Tretmani beljenja zuba su veoma popularni i čuveni „holivudski osmesi“ dostupni su i kod nas, ali ti retmani nisu nimali jeftini, a postoje indicije i da neki od njih oštećuju prirodnu gleđ zuba.

 

Međutim, postoje načini da uklonite mrlje sa zuba i da ima vratite blistavost i belu boju – sastojcima koji gotovo svi imamo kod kuće.

 

Jedan od tih sastojaka jesoda bikarbona. Soda bikarbona je veoma efikasna u beljenju zuba. Učiniće da nestanu mrlje nastale konzumacijom kafe, crnog vina, katrana od duvana i sličnih mrlja koje nastaju na zubima.

 

Najjednostavniji način da sodu bikarbonu primenite jeste da nakvasite četkicu za zube i umočite je u prah sode bikarbone i time detaljno pređete sve zube, zadržavajući se posebno na svakom zubu po nekoliko sekundi. Ukupno pranje bi trebalo da traje oko tri minuta, nakon čega zube treba dobro isprati. Sodi bikarboni možete dodati i malčice soli, jer će so, koja je abrazivna, pojačati dejstvo sode bikarbone.

Drugi sastojak koji će vašim zubima vratiti belinu je jabukovo sirće, koje svako domaćinstvo ima.

 

Jabukovo sirće bogato je mineralima i enzimima, a pokazalo se i kao veoma efikasno u izbeljivanju zuba.

 

Za ovaj postupak potrebno je da u čaši vode (250 ml) rastvorite kašiku jabukovog sirćeta i to izmešate. Rastvor koristite tako što ćete svako jutro ispirati zube ovim rastvorom, nakon čega treba oprati zube četkicom i pastom.

 

Jabukovo sirće će, pored beljenja zuba, ukloniti i nastali kamenac, ali i uništiti bakterije koje se sakupljaju u usnoj duplji. Vodite računa da rastvor od jabukovog sirćeta napravite u tačno opisanoj razmeri, jer ukoliko preterate sa sirćetom, možete oštetiti gleđ zuba.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...