SAVRŠENE I ZDRAVE USNE

Rešenje za savršene usne: Ovi pilinzi učiniće da ispucale i suve usne postanu prošlost za samo par minuta!

Usne su veoma izložene štetnim spoljnim uticajima i potrebna im je nega kao i ostatku lica

Nega
Autor:
Rešenje za savršene usne: Ovi pilinzi učiniće da ispucale i suve usne postanu prošlost za samo par minuta!
Foto: Shutterstock

Često sedešava da su na usne ispucale, suve, grube, što zbog hladnoće, što zbog manjka tečnosti koju unosimo i još iz niza razloga, a često su i bledunjave zbog loše prokrvljenosti tkiva.

Suve usne, osim što mogu izazivati senzacije neprijatnosti i bola – i izgledaju loše i neprivlačno, ali taj problem možete veoma jednostavo rešiti, sami, kod kuće uz dva fantastična pilinga.

Ova dva pilinga koja se prave od sastojaka koje svi imamo kod kuće, otkloniće mrtve ćelije i zadebljanja sa kože usana, vratiće im glatkoću i zdravu ružičastu boju. Pilinzi su veoma delotvorni i rezultate ćete videti već posle jednog tretmana.

Piling od šećera i soli

Za ovaj piling vam je potreban beli šećer, so i vazelin. Sastojke izmešajte i nežnim pokretima ih nanesite na usne. Utrljavajte kružnim pokretima nekoliko minuta kako biste se otklonili sav višak mrtvih ćelija sa kože i pospešili cirkulaciju. Usne zatim isperite mlakom vodom i namažite nekom od krema predviđenih za usne ili pantenolom.

Piling od meda, šećera i limuna

Za pripremu ovog pilinga potrebno je da pomešate skoro jednake količine meda, šećera i svežeg soka od limuna. Najpre sjedinite med i šećer, a onda dodajte sok od limuna. Masu nanesite na usne i nežno utrljavajte kružnim pokretima nekoliko minuta. Na kraju isperite mlakom vodom i namažite usne hidratantnom kremom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs