PRIRODNI LEK

Narodni melem od samo 2 sastojka: Izlečiće suvu i ispucalu kožu preko noći! (FOTO)

Usled čestog pranja ruku koža puca i postaje suva. Uz ovaj melem ćete imati kožu meku kao pamuk

Nega
Autor:
Narodni melem od samo 2 sastojka: Izlečiće suvu i ispucalu kožu preko noći! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ovih dana pojačana higijena je neophodna. Pranje ruku je najbolji vid prevencije, ali usled čestog izlaganja vodi, one pucaju i postaju suve.

Ispucala koža je odlična podloga za razvoj i zadržavanje virusa, kažu dermatolozi. Da bi ruke bile meke i zdrave pronašli smo dva recepta za prirodne meleme koji će je potpuno obnoviti u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Maslinovo ulje je ključni sastojak. Ono vlaži kožu i pomaže joj u obnovi prirodnih lipida i vraća elastičnost. Bogato je vitaminima E i A, koji su ključ za očuvanje zdravlja kože i stoga se često koriste i u raznim proizvodima za kožu.

Maslinovo ulje i šea maslac

Pomešajte kašiku šea putera i nekoliko kapi maslinovo ulja, a po želji možete dodati i pola isceđenog limuna.

Mešavinu utrljajte u ruke, ostavite da deluje 10 do 15 minuta i zatim uklonite višak smese vlažnom krpom ili isperite ruke pod mlazom mlake vode.

Maslinovo ulje i med su takođe česti bjuti sastojci, zbog svojih hidrirajućih svojstava. Žumance je bogato proteinima koji takođe hrane kožu.

Pomešajte 1 supenu kašiku ulja sa toliko meda i dodajte svemu jedno žumance, pa masku nanesite na ruke, i držite je pod providnom folijom sat vremena. Kao i u prethodnom slučaju, isperite vodom i namažite ruke kremom.

Vrlo efikasno može biti i samo maslinovo ulje

Dovoljno ga je utrljati u kožu ruku, zatim ruke omotati folijom i ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga isperite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs