Pravi savet

Dermatolog dr Dokmanović: Evo zašto je hijaluronska kiselina presudna za lepotu i mladolikost!

Osim hijaluronske kiseline, veoma je važno koži podariti optimalnu količinu vitamina B, ali i supstanci pod nazivom madekasoidi, koji su udruženim snagama čuvaju punoću vaše kože, obnavljaju njenu zaštitnu barijeru i pospešuju njeno obnavljanje, usput sprečavajući crvenilo i perutanje

Nega
Autor:
Dermatolog dr Dokmanović: Evo zašto je hijaluronska kiselina presudna za lepotu i mladolikost!
Foto: Privatna Arhiva

Gde god da se okrenete možete da čujete zašto je važno unositi minerale i vitamine svakodnevno zbog zdravlja i lepote.

Ali, mnoge žene ne znaju za neke druge, a zapravo ključne supstance bez kojih koža ne može da izgleda zdravo, blistavo i mladoliko, naročito kada žena pređe tridesetu, četrdesetu...

Jedna od takvih je hijaluronska kiselina, a dermatolog dr Nevenka Dokmanović otkrila nam je šta to tačno ona radi našoj koži i kako se bori protiv znakova starenja.

“Hijaluronska kiselina je glavni sastojak našeg vanćelijskog matriksa. Njena glavna i magična osobina jeste to što samo jedan molekul privlači i zadržava do 1.000 molekula vode. Otuda i njena glavna funkcija - hidratacija. Upravo hijaluron daje koži mladalačku jedrinu, hidriranost i tonus. Ovaj molekul je moćan i u borbi sa oksidativnim stresom, tako da je bitan faktor u sprečavanju starenja koze.

Naša koža prirodno sadrži hijaluronsku kiselinu, ali razlog zašto nakon 35. godine počinje da se gubi punoću i pojavljuju se prvi znakovi starenja, jeste to što koncentracija hijaluronske kiseline u koži počinje lagano da pada već od 25. godine. Do 35. rođendana ta koncentracija iznosi 80 %, a do 55. godine iznosi svega 40 procenata. Dakle, iz ugla nauke, starenje, ali i blagovremena prevencija, počinju već od 25!

Osim hijaluronske kiseline, veoma je važno koži podariti optimalnu količinu vitamina B, ali i supstanci pod nazivom madekasoidi, koji su udruženim snagama čuvaju punoću vaše kože, obnavljaju njenu zaštitnu barijeru i pospešuju njeno obnavljanje, usput sprečavajući crvenilo i perutanje. Rezultat je vidljivo ujednačeniji ten, elastičnija i glatka koža na dodir. Vraćanjem punoće koži, postojeće bore se ublažavaju,a pojava novih efikasno sprečava.

Koji je najbolji način da sve ovo priuštimo koži?

Predstavljamo vam inovativni serum Hyalu B5, jedinstvenu formulu laboratorija La Roche Posay, koja sadrži dve vrste čiste hijaluronske kiseline, vitamin B i moćne madekasoide.

“Direktna aplikacija čistog hijalurona u tretmanu poznatom kao biorevitalizacija, značajno doprinosi obnavljanju zaliha hijaluronske kiseline u koži i njenom podmlađivanju”, otkriva dr Dokmanović i preporučuje Hyalu B5 serum svim ženama za svakodnevnu negu, ali i damama koje su se podvrgle bilo kakvom dermatološkom tretmanu kože lica, od čišćenja do lasera.

foto: Promo

Osetljiva koža i Hyalu B5

Dr Dokmanović preporučuje ovaj sjajni preparat i ženama sa osetljivom kožom.

“Većina preparata koji sadrze hijaluronsku kiselinu su potpuno bezbedni za pacijente sa osetljivom kožom. Njima kao dermatologu prvoj liniji i preporučujem upravo upotrebu hijaluronske kiseline, jer je osetljiva koža najčešće i dehidrirana i izgleda starije, pa joj je pre svega potrebna superhidratacija, koja se ovim preparatima postiže”, savetuje doktorka. Hyalu B5 nanosite na lice i vrat ujutro i uveče i ubrzo ćete pripmetiti kako se punoća kože vratila i kako vam lice blista zdravim sjajem, a bore u značajno umanjene ili se više uopšte ne primećuju.

Kako biste očuvali mladolikost, zdravi sjaj i svežinu kože, ne zaboravite da koži svakodnevno podarite i potrebnu količinu vitamina C. Dermatolog Dokmanović preporučuje da u svakodnevnu negu uključite i moćni Pure Vitamin C10, serum sa koncentracijom od 10 odsto vitamina C, a u savršenoj kombinaciji sa salicilnom kiselinom i neurosensinom, Pure Vitamin C10 podariće vam blistav ten, zdravi sjaj, finiju teksturu kože, a usput će podstaći uklanjanje mrtvih ćelija i umiriti kožu, što takođe spada među ključne faktore za lepotu.

Pure Vitamin C10 koristite ujutro, na očišćeno lice.

"U slučaju većih oštećenja kože, može se koristiti i dva puta dnevno, i to kao serum ili u kombinaciji serum plus krema", kaže doktorka Dokmanović i preporučuje ovaj moćni serum svima koji primećuju pojavu finih bora, neujednačen ten, pojavu flekica. Preporučuje se svakom tipu kože, uključujući i osetljivu.

Dakle, drage dame, moguće je imati zdravu, lepu i mladoliku kožu i u četrdesetim, i u pedesetim, ali i kasnije. Što pre počnete da se pridržavate preporuka stručnjaka i vodite pravilnu brigu o svom licu, duže će vam koža blistati kao da ponovo imate dvadeset godina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs