Naučite

Zaposlena mama - sređena žena: Našminkajte se za nekoliko minuta!

Svaka mama ima veoma malo vremena za sebe, ali to ne znači da bi trebalo da se zapostavi. Evo nekoliko saveta kako na veoma brz način da se našminkate i izgledate sveže celi dan
Nega
16:10h Autor:
Zaposlena mama - sređena žena: Našminkajte se za nekoliko minuta!
Foto: Thinkstock

Biti mama znači nemati dovoljno vremena za sebe. Ali ne brinite, niste same i druge mame su usavršile način sređivanja za samo nekoliko minuta!

Znamo da je jedan od najvećih problema mama koje rade to što nemaju dovoljno vremena da se spreme za posao ili bilo kakav drugi izlazak. Ako stignete da upristojite garderobu, često se desi da za šminku vremena više nema.

Sajt Yumama.com je za vas izdvojio pet jednostavnih koraka kako da postignete neutralni mejkap za samo nekoliko minuta i svom licu date svežinu.

1. korak: Podloga

Nanesite podlogu za puder na celo lice i sačekajte pola minuta da kože lepo upije. U slučaju da ne koristite podlogu, nju može da vam zameni i lagana dnevna krema za lice.

2. korak: Korektor

Korektor za podočnjake predstavlja nešto što svaka mama, posebno ona koja ima bebu, mora da ima među svojom šminkom. Kada birate boju, obratite pažnju da izaberete onu najsličniju vašem tenu. Nanesite po jednu liniju korektora ispod očiju, zatim domalim prstom polako utapkajte u predelu podočnjaka.

3. korak: Puder

Sledeći korak predstavlja nanošenje tečnog pudera. Za njega važi isto pravilo kao i za korektor, birajte u tonu najsličnijem vašoj koži. Stavite po malo na obe šake pa razmažite po celom licu. Vodite računa da ne ostanu linije na prelazima, pošto će delovati neuredno.

4. korak: Rumenilo

Kako biste postigli svežiji izgled, birajte rumenilo u bledo roze boji. Četkom za rumenilo ga nanesite u predelu jagodica, ali ne previše visoko. Istu boju ruža, ili balzama nanesite i na usne. Efekat će biti neverovatan.

5. korak: Maskara

Kada ste kompletirali lice, poslednje što treba da uradite jeste da izvučete trepavice maskarom. Kupite izrazito crnu za što bolji efekat, i u tri pokreta spremni ste za polazak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs