Nenadmašna

5 recepata sa sodom bikarbonom za blistavu kožu: Piling lica koji otklanja nečistoće i akne, kao i staračke pege!

Soda bikarbona je prirodni lek koji nam je uvek pri ruci, a koji se može nadmetati sa najboljim kozmetičkim proizvodima.

Nega
Autor:
5 recepata sa sodom bikarbonom za blistavu kožu: Piling lica koji otklanja nečistoće i akne, kao i staračke pege!
Foto: Shutterstock

Sodu bikarbonu koristimo za uklanjanje mirisa, dezinfekciju, sjaj, izbeljivanje zuba, kuvanje hrane, pa čak i kao sredstvo za uklanjanje štetočina u bašti. Da li ste znali da je soda bikarbona odličan domaći piling kože?

Pošto je antibakterijski i protivupalni proizvod, soda bikarbona je idealna za čišćenje kože. Ovaj proizvod ne samo da uklanja mrtve ćelije i bakterije, već sprečava i njegovo širenje. Pored toga, soda nikad neće narušiti vaš prirodni nivo pH kože. Međutim, postoje osobe sa izuzetno osetljivom kožom, te je za njih ovaj proizvod previše agresivan.

Soda bikarbona i voda

Domaći piling od sode bikarbone i vode pomaže pri zasićenosti kože kiseonikom, takođe sprečava pojavu ranih bora. Ovaj piling pomaže u omekšavanju sebuma, što olakšava uklanjanje prljavštine i mrtvih ćelija.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone, 1 kašika vode.

Primena: Napravite homogenu smesu od vode i sode bikarbone, pa je nanesite na lice kružnim pokretima. Zatim ostavite masku od sode bikarbone da stoji na licu oko 25 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

Soda bikarbona i ovsena kaša

Ovaj piling je odličan za borbu protiv akni, kožu čini glatkom i sjajnom. Ovsena kaša deluje kao prirodni ovlaživač koji je unapređen dodavanjem sode bikarbone. Maska od ove dve namirnice kožu opskrbljuje sa vitaminima, mineralima i uljanim hidratima.

Sastojci: 2 kašike sode bikarbone; 2 kašike ovsene kaše; 1 kašika vode.

Priprema: Pomešajte ovsenu kašu i sodu bikarbonu i vodu, pa promešajte sve. Trebalo bi da dobijete kremastu smesu. Nanesite ovo na čistu kožu lica, pa nakon nekoliko minuta isperite sa toplom vodom.

Soda bikarbona i mleko

Mleko sadrži vitamine i ako se nanese direktno na kožu, pretvara se u prirodni ovlaživač jer sadrži mlečnu kiselinu. Ovaj sastojak povećava prizvodnju kolagena i elastičnost.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone;1 kašika mleka.

Primena: Pomešajte sodu bikarbonu i mleko pa nanesite pastu na čisto lice. Ostavite da deluje oko 10 minuta. Ovu masku isperite sa mnogo hladne vode.

Maslinovo ulje i soda bikarbona

Soda bikarbona u ovom slučaju pomoći će vam u borbi protiv akni, jer sadrži antibakterijske supstance.

Maslinovo ulje je odličan sastojak za negu lica jer sadrži antioksidanse, masne kiseline i minerale koji vlaže i regenerišu kožu.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone; 1 kašika maslinovog ulja; 1 kašika tople vode.

Priprema: Pomešajte sodu bikarbonu, vodu i ulje. Nanesite na lice kružnim pokretima, izbegavajući područje oko očiju. Sačekajte par minuta, a onda isperite lice sa toplom vodom.

Sirće, limun i soda bikarbona

Kombinacija ovih sastojaka podstiče prirodni piling, ovaj recept čini kožu mekom i glatkom. Konkretno, limun je odgovoran za smanjenje staračkih pega, ožiljaka, daje sjaj karakterističan za zdravu kožu.

Jabukovo sirće sadrži alfa hidroksi kiseline koje su odgovorne za uklanjanje mrtve kože i masti, efekte dehidratacije, lošu ishranu i nedostatak vitamina - a takođe uravnotežuju nivo pH.

Soda bikarbona takođe ima adstigentna svojstva koja eliminišu bakterije i mrtve ćelije.

Sastojci: 1 kašika jabukovog sirćeta; pola šolje vode; 1 kašika sode bikarbone; sok od pola limuna, 1 kašika meda.

Priprema: Pomešajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Zatim nanesite na čisto lice i dekolte. Ostavite da odstoji oko 5 do 10 minuta.

Nakon toga isperite sa mnogo hladne vode kako biste zatvorili pore.

Sada znate zašto je soda bikarbona najbolji kozmetički proizvod koji je dostupan svima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs