TRIKOVI KOJI SU ODOLELI TESTU VREMENA

Bolji od bilo kog skupog tretmana: U ove bjuti trikove se klela i Kleopatra, a i danas su neprikosnoveni!

Kleopatra je poznata po svojoj negovanoj koži i lepom izgledu, a trikove koje je primenjivala su se održali i dan danas

Nega
15:02h Autor:
Bolji od bilo kog skupog tretmana: U ove bjuti trikove se klela i Kleopatra, a i danas su neprikosnoveni!
Foto: Profimedia

Neki bjuti rituali su toliko dobri da ih je nemogiće zameniti već 5000 godina. Sa rastom kozmetičke industrije u ponudi imamo bezbroj krema i preparata, pa često zaboravljamo na mnogo pristupačnije bjuti trikove koje možemo i sami da izvedemo. Neretko je da su upravo oni bolji od bilo koje skupe kreme.

Ulje badema, ruzmarinovo i maslinovo ulje

Kako bi podstakle rast kose žene Egipta su koristile ruzmarinovo ulje, a da bi ona bila jaka i nahranjena koristile su maslinovo ili bademovo ulje.

Morska so

Najveća bjuti tajna je definitivno morska so. Ona se već decenijama koristi za piling i nijedan kozmetički proizvod joj nije ravan.

Med i mleko

Znate da se Kleopatra kupala isključivo u mleku, a to je radila sa dobrim razlogom. Mleko hrani kožu i vraća joj elastičnos. Danas ne morate da pravite kupke od mleka, dovoljno je da ga pomešate da malo meda i tako, kao masku, nanesete na lice. Ostavite da odstoji 15 minuta pa isperite. Nakon ovoga, lice će vam biti neuporedivo mekše i hidrirano.

Svi su odlepili za vertikalnom dijetom: Neće vas izgladneti, a evo da li je zdrava!

foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Da li ste znali daje soda bikarbona bila sastavni deo tadašnje uobičajene bjuti rutine? Ona se koristila kao piling, baš kao i morska so. Da biste uradili piling celog tela, pomešajte je sa malo vode i napravote gušću smesu, pa je utrljajte u kožu.

Pronašli smo i odličan trik za piling temena glave i skupljanje masnoća kako bi kosa "prodisala". Malo sode pomešajte sa šamponom i sa tom smeson opetite kosu. Već posle prvog pranja primerićete rezultate, a kosa će vam se neuporedivo manje mastiti.

Aloe vera

Sigurno ste već čuli da je aloe vera neprikosnovena za negu kože. Ovu biljku preporučuju svi dermatolozi kao melem za regeneraciju kože, a danas možete naći veliki broj krema koje u svom sastavu sadrže upravo aloe veru.

Uđite u Novu godinu puni pozitivne energije i blagostanja: Poboljšajte kvalitet svog života uz ovu jednostavnu stvar!

foto: Shutterstock

Šećer i limunov sok

Tehnika koja dolazi iz Egipta, a i danas je vrlo popularna je depilacija šećernom penom. Umesto da kupujete skupe proizvode, ovu penu možete napraviti sami. Pomešajte smeđi šećer, malo vode i limunovog soka. Pasta bi trebala da bude gušće konzistencije, pa tako napravljena nanosi se na predele sa kojih želite da odstranite dlake.

Ružina vodica

Ružina voda vraća balans koži i hidrira je, a osim toga poznata je po antiseptičkim svojstvima. U parfimerijama i apotekama možete je i danas naći. Ukoliko je uvrstite u svoju bjuti rutinu, primetićete drastične razlike u pogledu kvaliteta kože.

Loš zadah nestaje istog trena: Ove namirnice uklanjaju miris belog luka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs