Treba znati

Šokiraće vas: Šta je zaista celulit!

Celulit nije stvar debljine, već problem kože. Nema nikakve veze sa kilažom ili sa tim koliko ste kilograma izgubili, objašnjava holivudski dermatolog dr Hauard Murad
Nega
16:10h
Šokiraće vas: Šta je zaista celulit!
Foto: Shutterstock

Celulit se često naziva i "prokletsvo žena" jer zaista veliki broj pripadnica lepšeg pola pati od ovog upornog problema - dosadnih rupica na koži i masnih naslaga u predelu guze, butina i stomaka. Osim vremena i strpljenja, žene na celulit potroše i gomilu novca na raznorazne bezuspešne ili tretmane sa kratkotrajnim efektom.

"To je zato što celulit nije stvar debljine, već problem kože. Nema nikakve veze sa kilažom ili sa tim koliko ste kilograma izgubili", objašnjava holivudski dermatolog dr Hauard Murad (Howard Murad) autor knjige "Rešenje za celulit".

Ovo su 5 ključnih stvari koje morate da znate o celulitu:

1. Celulit je zapravo izazvan atrofijom mišića

- stanje koje nastaje kada sloj mišića postaje slab i nedefinisan, a odvaja se od kože, čineći neatraktivne naslage vidljivim.

2. Ne možete da se oslobodite celulita losionima - prestanite da koristite anticelulit kreme, jer one ne pomažu. Čak i najskuplje kreme mogu imati samo jedan efekat - istrošen džep. Te rupice na koži su površni rezultat problema koji se krije ispod površine vaše kože, stoga krema neće uraditi ništa.

3. Kombinacije medicinskih i spa tretmana su potpuno neefikasne - ne samo da njima nećete postići željeni efekat, već ovakvi tretmani mogu biti i opasni - ostavljajući kod velikog broja žena trajne povrede i ožiljke na koži.

4. Celulit nije stvar genetike, možete da se oslobodite od njega - bez obzira šta mislili ili čime se tešili, ove neželjene grudvice na koži niste nasledili od svojih roditelja. Ukoliko nastavite da verujete u ove zablude, teško ćete se nakaniti da preuzmete potrebne korake do oslobađanja od celulita.

5. Možete da se oslobodite celulita bez obzira na godine - celulit je pitanje vaših mišića, dakle bez obzira kada ga primetite, ili sa koliko godina, možete da utičete na njega. Vežbanje, vežbanje i samo vežbanje.

A, koja je idealna anticelulitna poza u seksu u kojoj dominira žena, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

CelulitKoža