KORISNO

Nakon 40-te godine mora da postane deo vaše rutine: Glikolna kiselina rešava preko 15 dermatoloških problema!

Kada sledeći put budete kupovali kremu za lice, birajte one koje u svom sastavu umaju glikolnu kiselinu

Nega
15:48h Autor:
Nakon 40-te godine mora da postane deo vaše rutine: Glikolna kiselina rešava preko 15 dermatoloških problema!
Foto: Shuterstock

Glikolna kiselina je deo grupe jedinjenja poznatih kao A.H.A. (alfa hidroksi kiseline) koje su biljnog porekla. Karakteristika ove kiseline odnosi se na činjenicu da imaju najmanju grupu molekula u grupi kiselina i na taj način ima sposobnost da prodire duboko u kožu što ga čini najefikasnijim preparatom u lečenju akni, bora, mitisera kao i različitih promena pigmenatacije kože.

Mnoge kreme sadrže upravo ovu kiselinu, a mnogo je razloga zašto bi trebala da se nađe u vašoj rutini nege lica.

Glikolna kiselina prodire u dublje slojeve kože i na taj način poboljšava njen kvalitet. Može se koristiti samostalno, ali je znatno delotvornija u kombinaciji sa salicilnom kiselinom i retinolom.

foto: Profimedia

S obzirom da podstiče regeneraciju kože, njena primena se preporučuje nakon 40-te godine. Pozitivan efekat će imati i na kožu lica koja je ostarila pre vremena. Dokazano je učinkovta u eliminisanja bora i vraćanju mladalačkog izgleda.

Nakon redovne upotrebe, koža postaje glatka i mekša, ali i čvršća jer se podstiče proizvodnja kolagena. Osim bora, uspešno eliminiše i pege, kao i sve ostale fleke na koži.

Takođe se delotvorno pokazala i u borbi protiv akni. Deluje kao svojevrstan piling, pa tako uklanja izumrle ćelije sa površine kože i ujedno čisti pore.

Osim toga, ove kreme mogu uspešno tretirati i ožiljke na licu, a pomažu i u postizanju blistavog i ujednačenog tena.

Kreme sa glikolnom kiselinom uglavnom odgovaraju svim tipovima kože, bilo da je u pitanju masna, suva ili osetljiva koža. Jedino bitno je da se ne nanose na predeo oko očiju, jer je tu koža tanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs