vodite računa o svojoj koži na pravi način

Nakon 35. godine rutina nege kože zahteva promene: Ove greške ne smete da pravite!

Dok ste u 20-im gosinama u redu je ukoliko ne poštujete baš sve korake nege, ali kada napunite 35. ukoliko želite blistav ten rutina nege mora da postane rigoroznija

Nega
Autor:
Nakon 35. godine rutina nege kože zahteva promene: Ove greške ne smete da pravite!
Foto: Shutterstock

Ove korake, bez izuzetka, morate da poštujete.

Ne tretirajte akne kao što ste to činili sa 20 godina

"Akne koje imate danas razlikuje se od onih pre 10 godina. "Stvaraju se dublje u koži, više zahvaljujući upali nego masnoći" kaže dr. Džesika Vu iz Kalifornije.

Akne biste trebali da tretirate nešto blažim preparatima jer se koža u ovim godinama suši i tanja je. Pokušajte da to radite uz pomoć gelova, preparata koji sadrže vitamin C i​ hranjivim kremama.

Ne ostavljajte tragove ​od prošlog dana na koži

Verojatno vam se dogodilo da ranijih godina zaspite sa šminkom na licu ili ne očistite temeljno kožu. To nikada nije posebno dobra ideja, a naročito ne u godinama kada koža mora ​da izgleda sveže. Kako se na području oko očiju vide prvi nagoveštaji starenja, trudite se da vam se ovakve situacije ne događaju često, ne zaboravite da skinete maskaru.

Svi otrovi odlaze i nikada se ne vraćaju: 4 biljke koje radikalno čiste jetru! (RECEPT)

Obrišite prašinu sa vage

Do 30 metabolizam radi jednim tempom, a organizam može da podnese mnog više hrane, a da se posledice ne vide. U kasnim tridesetima nivo estrogena opada što dovodi do redistribucije masnoća kroz telo, što uključuje i obraze. Ako izgubite dosta kilograma, vaše lice će izgledati starije i koža će biti manje zategnuta.

Zaštitni faktor je obavezan

Zaštita od sunca u tridesetima bi morala da bude nešto što je primarno i deo svakodnevne rutine. Rak kože, bore, suva koža i fleke su samo neka stanja koja možete da sprečiti nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom.

Crveni alarm zbog povećane koncentracije alergena u vazduhu: 3 saveta kako da prirodnim putem rešite uporne simptome!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs