Evo šta se zapravo dešava

Zašto su nam usta suva: 3 neobična razloga!

Promene temperature mogu učiniti naše usne krutima. Ne možete naći rešenje za to? Ovi neobični razlozi mogu biti krivi za to

Nega
11:31h Autor:
Zašto su nam usta suva: 3 neobična razloga!
Foto: Shutterstock

Zimi su suve ispucale usne uvek na dnevnom redu. Grejanje, velike razlike u temperaturi napolju i unutra, kao i ledena hladnoća lako naškode našim usnama.

Koža na usnama izuzetno je tanka i nema lojnih niti znojnih žlezda. Kada priroda počne da se budi i vraća u život, trebalo i naše usne da se oporave. Ako to nije slučaj, ovo su 3 neobična razloga za to.

Pogrešan izbor paste za zube

Zubari su potvrdili da materija, koja omogućava pastama za zube da pene, može biti odgovorna za ispucale usne. Na sadržaj ove materije reaguje više ljudi nego što se i moglo pretpostaviti! Krivac može biti i četkica za zube, koja stalno dolazi u kontankt sa usnama i tako ih isušuje. Najbolje rešenje je da pređete na pastu za osetljive zube.

Cimet i nana takođe mogu irititati kožu usana.

Punije usne na prirodan način: Uz pomoć ovog trika bićete spremne za slađe poljupce!

foto: Shutterstock

Nedostatak cinka i vitamina B12

Cink je važan za nove ćelije. Ako postoji manjak cinka u organizmu, na usnama će se pojaviti nelagodne pukotine. Da biste poboljšali nivo cinka jedite orah, semenke, ostrige.

Ispucali uglovi usana javljaju se u nedostatku vitamina B12. Uz mlečne proizvode, soju i ribu brzo ćete popraviti situaciju.

Balzam za usne

Pogrešan izbor labela ili balzama za usne. Parfemi i veštački sastojci nisu se pokazali kao spasioci naših usana. Ni prirodni sastojci ne mogu biti garant zdravih usana. Na pčelinji vosak neko može biti algeričan, a to će pogoršati stanje usana.

Ispucale usne ne izgledaju kao veliki problem. Ipak, ako ispucalost i suvoća ne nestaju, potrebno je konsultovati lekara. U ozbiljnijim slučajevima, razlozi za suva usta mogu biti bolesti kože ili gljivice.

(Stil.kurir.rs)

Pravi razlog iritantne pojave: Evo zašto vam zimi curi nos i pucaju usne, a niste prehlađeni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs