Prirodno čišćenje lica

Skinite šminku kuhinjskim proizvodima

Dame, kožu možete oštetiti i svakodnevnim čišćenjem lica mlekom za skidanje šminke. Zato, iskoristite sledeće prirodne namirnice iz kuhinje koje su podjednako efikasne, a ne sadrže hemikalije
Nega
11:10h
Skinite šminku kuhinjskim proizvodima

Mleko i jogurt

Vaše osetljive oči ne moraju da trpe brojne kozmetičke preparate. Uzmite mleko i jogurt kako biste dubinski očistili kožu i umirili eventualnu iritaciju. Ovi mlečni proizvodi ne samo da čiste masnoću, već lako upijaju proteine koje koža sadrži i time iniciraju njenu obnovu. Dovoljno je jednu kašičicu mleka pomešati sa par kapi bademovog ulja i dobijate svoje sredstvo za uklanjanje makeup-a.

Jogurt vam, takođe, može poslužiti da navlaži kožu i vrati joj elastičnost. Zato, jogurt pomešajte sa par kapi bademovog, kokosovog ili maslinovog ulja i njime očistite ostatke šminke.

Ulja

Za uklanjanje vodootporne maskare maslinovo ulje ima najbolji lek. Umočite vatu u ulje ili pomešajte maslinovo sa ricinusovim uljem i time isčistite vaše lice. Ova kombinacija odgovara svim tipovima kože, a čisto ricinusovo ulje se posebno preporučuje osobama koje imaju problem sa masnom kožom.

Kao zamena za maslinovo ulje mogu poslužiti bademovo ulje i ulja semenki grožđa, koja su bogata vitaminom E i blagotvorno deluju na kožu.

Krastavci

Jačanje vezivnog tkiva u koži ne mogu vam omogućiti kupljeni preparati, već krastavac. Uz to, ukoliko želite da se uspešno oduprete procesu starenja kombinujte krastavce sa mlekom i nanesite na lice. Skinućete šminku bez problema i uticati na prirodnu proizvodnju kolagena, koji vašoj koži treba.

U činiji izrendajte jedan krastavac, zatim dodajte pola šoljice mleka i sve to dobro promešajte. Nakon toga mešavinu stavite u drugu posudu i kuvajte tu smesu oko 10 minuta, a potom je ostavite da se ohladi.

Tonik za čišćenje možete napraviti na jednostavniji način - usitnite krastavac, procedite sok i dodajte nekoliko kapi dečijeg ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs