Samo štetite

Ostavljate čašu vode pored kreveta preko noći? Evo zašto ne smete to da radite!

PH ravnoteža vode se smanjuje kada ostane nepokrivena preko noći. Voda upija ugljen dioksid koji je čini kiselom. Ali to nije ono glavno oko čega treba brinuti

Medicina 26.09.2017. - 21:16h Autor: atma.hr
Foto: Profimedia

Jeste li ikada držali čašu vode pored kreveta tokom cijele noći? Da li vam je imala čudan ukus kada ste je popili nakon što ste se probudili ujutro? Možda mislite da je voda u čaši izgubila svoju svežinu. Ali da li je moguće da vodi prođe rok?

 

Do čudnog ukusa kojeg osećate zapravo dolazi zbog povećanja nivoa kiseline u vodi, piše Life coach code.

 

PH ravnoteža vode se smanjuje kada ostane nepokrivena preko noći. Voda upija ugljen dioksid koji je čini kiselom. Ali to nije ono glavno oko čega treba brinuti. Ono što bi trebalo da privuče vašu pažnju je rizik od bolesti uzrokovanih vodom. Nisu sve te bolesti uzrokovane samo vodom koja je kontaminirana spolja.

 

Voda je element sklon životu. U njoj mogu da se uzgoje alge i bakterije ako se dugo ostavi da stoji na vazduhu nezatvorena. Discovery News je objavio video koji govori upravo o tome.

 

Đumbirova voda za mršavljenje: Najzdraviji napitak koji topi salo! (RECEPT)

 

Hemija vode se menja, 0,13% se pretvara u karbonatnu kiselinu koja kasnije stvara bikarbonate i karbonate. Ali nije samo zobg toga nesigurno piti takvu vodu.

 

Voda koja je ostala na otvorenom je potencijalni domaćin komarcima i algama, osim toga privlači i kućnu prašinu. Zato je važno kuvati ili filtrirati pijaću vodu.

 

Voda može da se čuva na neodređeno vreme, ako je ispravno skladištena. Savremeno doba omogućilo je hemijsko pročišćavanje vode.

Voda ne sme da se drži zajedno s pesticidima, ali osim toga, sigurno ju je čuvati na duže vreme. Međutim, voda zahteva odgovarajuće posude. Nisu sigurni svi oblici plastičnih boca.

 

Telo je na ivici snage, organi ne rade kako treba: Opasne posledice dehidracije!

foto: Shutterstock

Ako voda ostane nezatvorena sklona je rastu bakterija. Flaširana voda omogućava da se takav rast zaustavi na nekoliko dana, ali ne zauvek.

Najbolje je piti svežu vodu koja nije kontaminirana. Zato je najbolje da vodu sipate u čašu kada treba da je pijete i ne ostavljati je u čaši na vazduhu tokom cele noći.

 

A ako zaista ne volite da ustajete samo zbog čaše vode, uvek možete da držite flašu vode pored kreveta.

 

Odlučila da lično isproba: Pila je 2 čaše vode pre obroka, evo šta joj se dogodilo za dve nedelje!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...