Obavezno za sve

Detoksikacija pazuha je obavezna: Sprečite neprijatne mirise, ali i ozbiljne bolesti! (RECEPT)

Dva puta nedeljno nanesite ovu smesu ispod pazuha i sprečite rizik od raka dojke
Medicina
11:48h Autor:
Detoksikacija pazuha je obavezna: Sprečite neprijatne mirise, ali i ozbiljne bolesti! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Rak dojke je bolest sa kojom se, na žalost, susreće sve više žena, ali i muškaraca. Osim samopregleda dojke, žene moraju da obrate pažnju i na promene na koži oko dojke i u području pazuha.

Ukoliko je pazuh crven i iritiran, vreme je da sprovedete detoksikaciju tog dela tela.

Aluminijmske soli se dodaju u antiperspirante jer smanjuju znojenje, i to tako što bukvalno "začepljuju" znojne žlezde. Danas vam od toga neće biti ništa, a verovatno neće ni sutra - ali, ako je verovati naučnicima sa prestižnih univerziteta - redovna upotreba ovakvaih proizvoda dovodi do povećanja rizika od karcinoma dojke. Kako su objasnili naučnici koji su 2007. godine sproveli istraživanje objavljeno u stručnom magazinu "Journal of Inorganic Biochemistry", aluminijum je super stvar za pravljenje aviona ili automobila, ali ne tako sjajna stvar za unošenje u organizam. Oni su istražili sastav 17 tkiva dojki, koje je odstranjeno usred karcinoma, i došli su do zaključka da se aluminijum tokom godina nakuplja i može da predstavlja ozbiljnu pretnju po zdravlje.

Inače, da li ste znali kako se dezodorans zapravo koristi? Ukoliko se danas zaputite u drogeriju u pokušaju da nađete dezodorans bez aluminijuma, spremite mnogo vremena, živaca ali i novca - jer ogromna većina proizvoda na policama sadrži ovaj sastojaka već na samom početku liste na deklaraciji. Jedini dezodoransi bez aluminijuma su oni prirodni koji su jako skupi - iako i oni sadrže druge hemikalije koje kroz kožu prodiru u krvotok i mogu da naprave haos.

Upravo zato je detoksikacije pazuha jedan od najpopularnihih trendova i mi ga u potpunosti podržavamo. Jer izbegavanjem aluminijuma i generalno dezodoransa nećete sa sigurnošću sprečiti pojavu karcinoma, ali ćete svakako smanjiti rizik s kojim svi živimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs