Počnite što pre

Samo jedna šolja stvara neprobojni štit na ćelijama: Siguran način da sprečite najgore bolesti!

Takođe i ubrzava metabolizam, štiti mozak i usporava proces starenja
Medicina
14:56h Autor:
Samo jedna šolja stvara neprobojni štit na ćelijama: Siguran način da sprečite najgore bolesti!
Foto: Thinkstock

Nedavna studija sprovedena od strane naučnika otkrila je da jedinjenje u zelenom čaju bogato antioksindantima može biti u stanju da uništi ćelije raka, ostavljajući zdrave ćelije potpuno nepovređene.

U pitanju je jedinjenje odgovorno za mnoge benefite zelenog čaja, za koje se već zna da štiti od raka, poznato kao EGCG.

Jedinjenje je detaljno proučavano zbog svoje sposobnosti da spreči rak, ubrza metabolizam, štiti mozak i usporava proces starenja.

Iako je pokazano u prethodnim studijama da EGCG ubija sve ćelije raka, naučnici nisu bili sasvim sigurni zašto je to tako.

Nedavna studija ih je približila razumevanju, što sugeriše da EGCG može izazvati proces u mitohondrijama koja dovodi do smrti ćelije raka.

Napitak zbog koga se Opra Vinfri prepolovila: Sprečava rak, ubrzava metabolizam! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Profesor Džošua Lambert je objasnio:

"EGCG uzrokuje formiranje reaktivnih vrsta kiseonika u ćelijama raka, koji šteti mitohondrijama. Mitohondrije reaguju na što više kiseonika."

U svom oslabljenom stanju, ćelije raka na kraju podležu EGCG u potpunosti i one umiru. Istraživači su takođe napomenuli da protein nazvan sirtuin 3 (SIRT3) je od ključnog značaja za proces funkcije mitohondrija, koja je pogođena EGCG.

"On igra važnu ulogu u funkciji mitohondrija. EGCG selektivno utiče na aktivnost sirtuina 3 u ćelijama", dodao je on.

Dokazano je da EGCG nije prouzrokovao štetu normalnim ćelijama. U stvari, izgledalo je da povećava zaštitnu sposobnost normalnih ćelija, stvarajući na njima svojevrsni, neprobojni omotač.

Sledeći korak je da se EGCG testira na životinjama i ljudima. Naučnici se nadaju da će nakon toga biti otkriven tretman protiv raka bez svih neželjenih efekata izazvanih konvencionalnim tretmanima, poput hemioterapije.

Tvrdi da je izlečio rak u 4. stadijumu sodom bikarbonom: Ovo je njegov recept od 2 sastojka! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs