Lečenje

Američki naučnici sigurni da ova biljka uništava rak za 16 sati: Raste po celoj Srbiji!

Nedavna studija je otkrila da slatki pelin može ubiti i do 12.000 kancerogenih ćelija na svaku zdravu ćeliju
Medicina 27.02.2017. - 12:00h Autor: webtribune.rs
Foto: Thinkstock

Na svakih 5 kancerogenih ćelija koje tipična doza hemoterapije pogađa, jedna normalna ćelija se takođe uništava. To je samo početak kada se govori o opasnostima tradicionalnih metoda lečenja kancera.

 

Ohrabrujućih vesti ipak ima – otkriveno je da slatki pelin ima antikancerogena svojstva. Postoje hiljadu supstanci prirodnog porekla koje doktori ignorišu, a koje uništavaju isključivo kancerogene ćelije. Nedavna studija je otkrila da slatki pelin može ubiti i do 12.000 kancerogenih ćelija na svaku zdravu ćeliju.

 

Prema istraživanjima objavljenim u jednom izdanju Life Sciences, artemisinin - derivat biljke pelin koji se koristi u kineskoj medicini - može da ubije 98 odsto ćelija raka za manje od 16 sati.

 

Slatki pelin je biljka puna moćnih antikancerogenih terpena poput limonena i B-pinena i kvercetina koji svi sadrže antiupalna dejstva, ubijaju kancerogene ćelije i pospešuju imunitet.

 

Istraživanja pelina koja su imala neverovatne rezultate

 

Univerzitet u Vašingtonu je otkrio da specijalno super-koncentrisano jedinjenje slatkog pelina i gvožđa može biti preko hiljadu puta efikasnije od hemoterapije u targetiranju isključivo kancerogenih ćelija. To jedinjenje je najefikasnije kod raka dojke.

 

4 krajnje iskrene priče ljudi koji su pobedili rak: Ovo su njihovi recepti!

 

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Razvijeno od strane profesora bioinženjerstva Henrija Laja, navodi se da slatki pelin i gvožđe u kombinaciji se ponašaju poput trojanskog konja i stvaraju "aktiviranu bombu“ kancerogenim ćelijama.

 

Sličnu studiju o lekovitim efektima pelena sproveo je Politehnički univerzitet u Vorsteru i oni su otkrili da „Pelin reaguje sa gvožđem kako bi stvorio slobodne radikale koji ubijaju ćelije. Povećan unos gvožđa kod ćelija dovodi do toga da su one tad podložnije slobodnim radikalima koje stvara pelin.“

 

Laj sa Univerziteta u Vašingtonu navodi da „trenutno dostupni lekovi najčešće ciljaju na specifične oblike raka. Ova komponenta utiče na generalnu karakteristiku kancerogenih ćelija – visok sadržaj gvožđa.“

 

Ćelije raka dojke naročito mogu ponekad da sadrže i do 15 puta više receptora gvožđa i zbog toga je mešavina gvožđa i pelina toliko efikasna kod ovog tipa kancera.

 

Još uvek je, pak, debata u toku o tome na koji način bi trebao da se koristi pelin da bi se izvukla njegova lekovita svojstva. Naučnici na Vorsteru tvrde da je dovoljna sama biljka (u odnosu na ekstrakt) da ubije kancerogene ćelije i ponaša se kao antagonistički agent za receptore estrogena kod raka dojke.

 

Da li će ovaj pronalazak promeniti tretman kancera na bolje?

 

Čuveni kineski hemičar Tu Juju je 2015, godine osvojio Nobelovu nagradu za medicinu, za svoje otkriće ekstrakcije iz pelina za lečenje groznica, a možda čak i malarije.

 

Ovo daje dokaz naučnicima sa Univerziteta u Vašingtonu da pelin između ostalog poseduje i jak antikancerogeni efekat, te da u kombinaciji sa gvožđem čini lek koji bi predstavljao veliki napredak u toj grani medicine.

 

Odbio hemioterapiju, dočekao 102. rođendan: Deka nadživeo lekare i otkrio recept kojim se rešio raka

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...