Najbolje iz prirode

Pomešajte 4 sastojka: Lek iz prirode za srce, bešiku i kostobolju!

Ponekad su velike tajne skrivene u najjednostavnijim sastojcima, a ovo je jedna od takvih
Medicina
19:18h Autor:
Foto: Thinkstock

Kombinacija limuna i peršuna, sa dodatkom meda i maslinovog ulja, postaje odličan lek protiv bakterija, naročito Ešerihije koli, piše Stvar ukusa.

 

Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korenu i listovima. Pomaže u lečenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris... U starom Egiptu peršunom su lečili bubrege i mokraćne puteve.

 

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dve najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno delovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lek protiv svih bakterija, naročito protiv Ešerihije koli.

 

Iskustva sa korišćenjem ovog prirodnog leka su veoma pozitivna. Pacijenti koji su se godinama borili sa dosadnom ešerihijom, tek nakon upotrebe ovog prirodnog leka, uspeli su da se otarase ove uporne bakterije.

 

Ruski onkolog leči rak i srce ovom smesom: Samo pomešajte tri sastojka! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastojci: 250 g korena peršuna, 250 g limuna s korom, 250 g meda, 2 dcl maslinovog ulja.

 

Med nabavite kod pravog i proverenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije hemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u prodavnici, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga pre upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presecite na pola. Odstranite koštice.

 

Koren peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, sveži peršun koji se uzgaja u bašti. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete da isitnite i u mašini za mlevenje mesa.

 

Dobićete kašastu masu, koja može da stane u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu kašiku pre doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom leku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu da ga uzimaju i trudnice i mala deca, s tim što deci treba davati malu, a ne veliku kašiku leka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs