Nabavite već danas

Propolis kao jedini lek: Evo šta sve leči i kako se primenjuje!

Najmanje pet vrsta bolesti poklekne pred moćnim propolisom
Medicina
19:02h Autor:
Foto: Thinkstock

Propolis je sa pravom nazvan "prirodni antibiotik". On ima, kako jako antibiotičko i dezinfekciono dejstvo, tako i analgetičko i imunostimulaciono delovanje.

 

Prirodna lekovita svojstva se duguju vitaminima, mineralnim solima, mikro elementima i eteričnim uljima, koje sadrži. Međutim, flavonoidi imaju najjača lekovita svojstva.

 

Propolis se od davnina koristi za lečenje i prevenciju mnogih bolesti:

 

Stomačni problemi

 

Propolis ima olakšavajuće dejstvo kod problema sa gastrointestinalnim traktom. Sprečava infekcijska oboljenja i poboljšava varenje. Pokazuje svoje analgetičko delovanje kod čireva, gastritisa i kolitisa.

 

Upale

 

Propolis ima jako analgetičko i antiupalno delovanje. Ubrzava regenerisanje ćelija i smanjuje bolove. Poboljšava rad respiratornog sistema. Olakšava teškoće prilikom upale grla, a pomaže i kod bolova u zubima, upale desni i usne duplje. Ima informacija o tome, da propolis ispoljavanjem svojih antimikrobskih svojstava sprečava pojavu karijesa.

 

Zračna i rendgenska oštećenja

 

Propolis je poznat i kao jako antiradijaciono sredstvo. Pomaže kod oporavka osoba koje su izložene zračnim i rendgenskim uticajima. Koristi se i kao preventivna mera protiv pojave nekih vrsta tumora (rak dojke, i dr). Dokazano je da ublažava bolove prilikom izgaranja i štiti kožu od upala.

 

Tvrdi da je rak izlečila pomoću meda: Domaći lek spasao joj život! (RECEPT)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kožna oboljenja

 

Propolis ima dokazano delovanje na niz kožnih oboljenja. Pomaže osobama koje pate od dermatitisa, žuljeva i ekcema. Istovremeno ublažava bolove prilikom različitih povreda kože, i pomaže bržem zarastanju rana. Smatra se da propolis leči stafilokokne infekcije i gljivična oboljenja (noktiju).

 

Slab imunitet

 

Propolis ima veoma izražen antimikrobni i antivirusni efekat. Zahvaljujući svojim sastojcima, on stimuliše prirodni imunitet i obezbeđuje maksimalnu zaštitu organizma u rizičnim periodima. Povećava hematopoezu i stvaranje antitela, a sa druge strane zaustavlja stvaranje različitih vrsta bakterija i virusa.

 

7 dana po kašika: Diže imunitet iz mrtvih, spašava srce! (RECEPT)

 

Foto: Shutterstok
Foto: Shutterstok

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...