Korisno znati

Kad je jednom otrujete, nastaje haos u organizmu: Ovo uništava jetru!

Ovo su prvi simptomi koji ukazuju na to da vam je jetra opterećena
Medicina
18:52h Autor:
Kad je jednom otrujete, nastaje haos u organizmu: Ovo uništava jetru!
Foto: Thinkstock

Jetra je čistač našeg organizma. Poznata je i kao “tihi organ” jer se ne buni, ali jednom kada je otrujemo, dogodi se haos u organizmu.

Ovo su prvi simptomi koji ukazuju na to da vam je jetra opterećena: hronični umor, depresija, česte glavobolje, nesanice, promene raspoloženja, PMS.

Do toga dolazi ako jetri radite sledeće stvari:

1. Preterano i učestalo konzumiranje brze hrane, masne i pržene.

2. Hrana koja ima mnogo masti u sebi, suviše je opterećujuća i toksična za jetru. Ona sadrži lipidne perokside koji oštećuju ćelije jetre.

3. Preterano konzumiranje kafe najviše šteti jetri starijih ljudi. Tome se pridružuje i smanjena funkcija bubrega, tako da se starijim osobama ne preporučuje konzuimiranje više kafa na dan.

Napitak koji menja život iz korena: Potpuno čišćenje tela od otrova i masnoća! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Alkohol - alkohol se razgrađuje u jetri, a njegova neumerena količina dovodi do raznih oštećenja, među kojima je i oštećenje mozga, gušterače i čitavog nervnog sistema. Toksičan učinak alkohola na jetru uključuje nakupljanje masti, mogućnost pojave hepaititsa i cirozu jetre.

6. Pušenje - cigarete imaju mnoštvo toksičnih sastojaka u sebi, među kojima su benzapiren, policiklički aromatski ugljenovodonici, cijanid, katran, acetaldehid, akrolein... Sve navedeno dolazi u krv pušača i ovaj zadatak za jetru je sve samo ne lagan.

7. Otrovi - tragovi pesticida u hrani se nakupljaju u jetri i mogu da izazovu hronična oboljenja. Takođe, raznorazne vrste lekova, tableta i drugih supstanci veoma loše utiču na jetru, kao što i sami znate.

Ako želite da očistitie jetru, preporučujemo vam da što više konzumirate sledeće namirnice: artičoke, beli luk, jabuke, kruške, mahunarke, gorko i zeleno povrće.

Hipokratova čorba: Stari lek protiv najtežih bolesti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs