Obratite pažnju

Da li vaša vagina izgleda normalno: Stručnjaci upozoravaju na ovo!

Prvo i osnovno, veličina stidnih usana, naročito malih ili unutrašnjih, jako varira od žene do žene i bez obzira o kolikoj je varijaciji reč, sve usmine su normalne
Medicina 20.07.2016. - 15:29h
Foto: Profimedia

Činjenica je da broj žena koje se odlučuju da odu pod nož kako bi ulepšale svoje najintimnije delove vrtoglavo raste i da su za to spremne da izdvoje i po 6 - 7.000 evra.

 

Zbog toga se sve više žena pita da li im sve tamo dole izgleda onako kako bi trebalo.

 

Ako ste i vi jedna od tih žena, evo mišljenja stručnjaka koji su na portalu Prevention otkrili ženama kako normalna vagina treba da izgleda.

 

Prvo i osnovno, veličina stidnih usana, naročito malih ili unutrašnjih, jako varira od žene do žene i bez obzira o kolikoj je varijaciji reč, sve usmine su "normalne", usprkos svemu u šta nas uveravaju pornografska industrija, stariji udžbenici iz anatomije i estetski hirurzi.

 

Ranije je bilo uvreženo mišljenje da su unutrašnje stidne usne manje od spoljašnjih, ali to ne mora da bude tako, i ako nije, ne radi se o anomaliji, kažu stručnjaci.

 

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zabluda je i da stidne usne moraju da budu apsolutno proporcionalne, normalno je da je jedna veća, a druga manja.

 

Isto tako, sasvim je normalno da unutrašnje usne budu van spoljašnjih, i obrnuto.

 

Normalno je i da su drugačije boje od drugih koje ste videli ili ste čuli da je neka boja normalna. Unutrašnje usne mogu da budu bilo koje nijanse između ružičaste i smeđe, i ne samo to: različiti delovi unutrašnjih usana mogu da budu drugačijih nijansi.

 

Dakle, odgovor na pitanje koliko tipova vagine postoji jeste - beskonačno.

 

Ono što nije normalno na intimnom delu jesu plikovi, svrab, peckanje i bol, pa ako primetite nešto od navedenog, obavezno ideti kod lekara.

 

Vodič kroz vaginu: Sramota je koliko žena ovo ne zna! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...