Lek iz prirode

Alternativna medicina smatra da je koren maslačka jači od hemioterapije: Evo kako se koristi!

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo lekovitih svojstava, a potrebno je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćaja
Medicina 23.02.2016. - 08:24h Autor: haber.ba
Foto: Thinkstock

Mnogi pobornici alternativne medicine smatraju da čaj od maslačka deluje na rakom zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne "oboleva".

 

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo lekovitih svojstava, a potrebno je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćaja. Iako su naše bake pravile sirupe od cvetova maslačaka znajući da sadrži mnoge lekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jest da koren maslačka može pomoći obolelima od raka.

 

Pojedini naučnici su otkrili da koren ove biljke deluje "bolje" od hemoterapije, jer ona "ubija" sve ćelije, a koren maslačka samo zahvaćene karcinomom.

 

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži vrlo važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum, piše "Narodnamedicina".

 

Hrana koja povećava opasnost od nastanka raka: Pogoršava stanje, ubrzava širenje!

 

Sadrži i do 535% potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama.

 

Na univerzitetu Vindsor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu obolelima od raka. Otkriveno je da koren maslačka delotvorno "ubija" ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih delovanja na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News.

 

Zaključeno je da kontinuirani tretmani s korenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod obolelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu podršku da nastavi sa istraživanjima ove čudotvorne biljke.

 

Džon di Karlo, 72-godišnjak koji se lično uverio u lekovitost maslačka, prošao je intenzivne i "agresivne" tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na lečenju je bio pune tri godine pre nego što su ga lekari pustili kući da provede poslednje dane sa svojim najbližima.

 

S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rešenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korena maslačka kao poslednju slamku spasa. Nakon samo četiri meseca, piše Natural News, ovaj čovek doživeo je remisiju bolesti (delomično ili potpuno povlačenje bolesti).

 

Priprema čaja

 

Jednu malu kaščicu korena maslačka staviti u 2 dcl hladne vode, i skupa staviti na vruću ringlu da provri, a potom kuvati još 5 minuta. Nakon tog skinuti i poklopljeno držati još 10 min, a potom procediti čaj. Piti tri puta dnevno pre obroka.

 

Simptomi i lečenje masne jetre: Spasite jedan od najvažnijih organa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs