Saznajte

Ključni uzrok raka dojke: Pijete ga svaki dan, a niste toga ni svesni!

Znamo da Japanke zaista retko obolevaju od raka dojke, ali izgleda da to nije posledica samo vitke linije
Medicina
08:26h Autor:
Ključni uzrok raka dojke: Pijete ga svaki dan, a niste toga ni svesni!
Foto: Thinkstock

Norveška studija pokazala je da osobe koje piju tri čaše mleka dnevno utrostručuju rizik od raka dojke u odnosu na osobe koje popiju pola čaše ili manje.

I nije neka vest ako kažemo da je rak dojke u ekspanziji. Po svemu sudeći, mleko je odgovorno za povećan rizik od nastanka raka dojke. Pre se smatralo da mleko samo ubrzava razvoj postojećeg raka, ali sada norveški naučnici tvrde da ga i pokreće.

Uzrok raka leži u hrani: Ovo je najgora stvar koju sebi možete da uradite!

Najviše obolelih je u Finskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD-u. Sve su to zemlje koje po potrošnji mleka zauzimaju čelna mesta. Norveška studija je pokazala da žene koje piju tri čaše mleka dnevno utrostručuju rizik od raka dojke u odnosu na osobe koje popiju pola čaše ili manje (rak dojke je redak ili ga uopšte nema u kulturama gde se mleko životinjskog porekla ne koristi).

Zna se da hormoni i faktori rasta iz mleka imaju kancerogeni potencijal, ali to se pokazalo i za sintetičke dodatke vitamina D, kojima se često „obogaćuju“ mleko i drugi proizvodi. Obolele, u proseku, unose 2 puta više sintetičkog vitamina D od ostalih.

Uzrok raka je kiselost, a izlečenje moguće za nekoliko nedelja: Čudesan recept doktora Koldvela!

Tu se priča o uzrocima ne završava. Broj obolelih raste sa potrošnjom testa, šećera i nekih vrsta mesa (pogotovo svinjetine), a pada sa potrošnjom sirovog povrća i ribe.

Grudnjaci, a pogotovo uski grudnjaci, multipliciraju rizik. Recimo, žene koje svakodnevno nose grudnjak barem 12 sati, uvećavaju rizik za više od 20 puta (u odnosu na one koje ga koriste retko ili nikada), pogotovo ako su u pitanju grudnjaci sa metalnim ojačanjima.

Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs