Vredi probati

Slana pasta tibetanskih monaha: Zdravi i blistavi zubi za ceo život!

Perite zube ovom smesom uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka
Medicina
20:32h Autor:
Foto: Shutterstock

Tibetanski monasi su još u drevnim vremenima imali jake i zdrave zube sve do duboke starosti, čak i kada u ovim planinskim predelima niko nije ni znao za stomatologa.

 

Njihova tajna blistavog osmeha i zdravlja zuba leži u pranju i ispiranju usta mešavinom prokuvane vode i soli.

 

Da biste i vi sačuvali ili postigli blistav osmeh, u pola čaše prokuvane, ohlađene vode sipajte supenu kašiku krupne soli. Brzo mešajte kašikom oko 1 minut, pa skinite penu koja se formirala.

 

Tibetanski lek star 5.000 godina: Koristite ga na svakih 5 godina i zaboravite na bolesti!

 

Ujutro i uveče nakon poslednjeg obroka operite zube ovom mešavinom na sledeći način:

 

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite zube na uobičajen način. Kada ste temeljno istrljali zube, isperite usta vodom iz iste čaše u kojoj ste razmutili so u vodi.

 

Zubi od ovoga postaju jako beli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju. Imajte u vidu da je moguće da osetite nalagodnost u početku, jer zubi odmah reaguju na slanu vodu. Kao propratni efekat može se javiti pojačana osetljivost na hladno, vruće, kiselo i slatko, usled minimalnog sloja gleđi koju so skida, što je isti efekat koji proizvode kupovne paste za osetljive zube.

 

Imate sive plombe na zubima? Stomatolog otkriva šta vam one svaki dan čine!

 

Ali, ne brinite - to traje vrlo kratko i gleđ će ubrzo postati jača nego ikad. Osim toga, ako budete prali zube ovom mešavinom, uništićete sve bakterije u usnoj šupljini, a zbog obnavljanja gleđi, sve eventualne pukotine i neravnine na zubima će nestati.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs