Bakterija koju svako od nas ima na površini kože na porođaju joj napravila pakao: Zbog greške odsekli su joj noge i ruke

Ova žena je na porođaju prošla grozno, ali se nije predala i danas ona bodri druge ljude koji se bore sa sličnim problemima i pruža im podršku

Medicina
22:13h Autor:
Bakterija koju svako od nas ima na površini kože na porođaju joj napravila pakao: Zbog greške odsekli su joj noge i ruke
Foto: preentscreen/Instagram

Nakon porođaja, Bri Morgan Bauer iz Kanzas Sitija suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Bri, koja ima 35 godina, hitno je prevezena u bolnicu 17. februara radi hitnog carskog reza, i to sa trudnoćom od samo 27 nedelja. Njeno treće dete, sin Bo, rođen je sa težinom od nešto više od jednog kilograma. Lekari su uspeli da ga stabilizuju i odmah su ga prevezli na odeljenje intenzivne nege.

Beauan Bri
foto: preentscreen/Instagram

Međutim, nakon što je donela sina na svet, Bri je počela da se suočava sa ozbiljnim komplikacijama. Razvila je sindrom streptokoknog toksičnog šoka, retko ali potencijalno smrtonosno stanje koje je prouzrokovalo brzu i tešku infekciju. Zbog ozbiljnosti njenog stanja, lekari su odlučili da je stave u medicinski indukovanu komu kako bi pokušali da kontrolišu infekciju i stabilizuju njeno stanje.

Streptokoka je bakterija koja se nalazi na površini kože na svačijem telu, ali kad se poremeti i dospe u organizam, može da napravi ogroman problem baš kao kod nje.

Ispovest
foto: preentscreen/Instagram

Tokom sledećih nekoliko nedelja, Bri je morala da prođe kroz niz složenih i rizičnih operacija. Lekari su se borili da zaustave širenje infekcije, ali uprkos svim naporima, stanje se nije poboljšavalo. Na kraju su bili prinuđeni da donesu tešku odluku: kako bi spasili njen život, morali su da joj amputiraju sva četiri uda.

Ispovest
foto: preentscreen/Instagram

Ova tragedija je bila šok za Briinu porodicu i prijatelje, ali su ostali uz nju tokom celog procesa oporavka. Njena snaga i upornost postali su inspiracija mnogima. Iako je izgubila sva četiri uda, Bri se nije predala. Uz podršku svoje porodice, posebno svog supruga i troje dece, uključujući novorođenog Boa, Bri se suočila sa svojim novim izazovima.

Ispovest
foto: preentscreen/Instagram

Iako je prošla kroz nevjerojatno teške trenutke, Bri se nije odrekla života i nastavlja da se bori svakog dana. Njena porodica, prijatelji i zajednica u Kanzas Sitiju ostali su uz nju, pružajući joj podršku i pomoć na svakom koraku njenog puta ka oporavku.

Stil/24sata.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs