ČUVENA BOGATAŠICA JE OZBILJNO BOLESNA: Telo joj kopni, propada iz dana u dan, a OVO su simptomi njene BOLESTI

Rijaliti zvezda Kloi Kardašijan je operisala tumor na licu i svima pokazala ogroman ožiljak

Medicina
16:13h Autor:
ČUVENA BOGATAŠICA JE OZBILJNO BOLESNA: Telo joj kopni, propada iz dana u dan, a OVO su simptomi njene BOLESTI
Kloi Kardašijan, Foto: HULU / Planet / Profimedia

Kloi Kardašijan se godinama bori sa rakom kože, a sa 19 godina je prvi put odstranila melanom s leđa. Potom je 2019. godine operisala "kvrgu" na obrazu za koju je kasnije utvrđeno da je kancerogena.

Sada je u svom rijaliti programu "U korak sa Kardašijanim" Kloi pokazala ogroman ožiljak na licu, a svi njeni pratioci ostali su šokirani prizorom. Pored ovog, njena porodica je veoma zabrinuta jer Kloi ubrzano gubi na težini.

Rijaliti zvezda je napomenula da su svi u riziku, te da je obavezan samopregled. Ona je, na primer, nakon 7 meseci od kako je primetila tu kvrgu, otišla na biopsiju gde je utvrđeno da je izbočina kancer i da mora hitno da se ukloni.

Kloi Kardašijan
foto: HULU / Planet / Profimedia

Najčešći simptomi melanoma

- Asimetričan mladež - Nepravilne ivice mladeža - Nejasne ivice mladeža - Izmenjena boja mladeža - Mladež veći od 6 mm - Više od 50 mladeža na telu

Najčešći znak melanoma je pojava novog mladeža ili promene postojećeg mladeža. Promena se može desiti bilo gde na telu, ali su najčešće pogođene oblasti leđa (muškarci) i noge (žene).

Kloi Kardašijan
foto: Profimedia

U većini slučajeva imaju nepravilan oblik i neravnomernu boju, a često se dešava i da mladež koji svrbi bude simptom raka kože.

Mladež može biti veći od normalnog, a česte su pojave svraba i krvarenja. Krvarenje i ulceracije su znak uznapredovalog melanoma. Većina melanoma su različite nijanse braon boje, a mogu biti i crne, plave ili roze boje.

Kloi Kardašijan
foto: HULU / Planet / Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs