Najčešći simptom prehlade i gripa

Bol u grlu: Pastile koje brzo i efikasno rešavaju ovaj problem!

Dovodi do brzog smanjenja bola i ima visoku antibakterijsku efikasnost u grlu i usnoj duplji

Medicina
Autor:
Bol u grlu: Pastile koje brzo i efikasno rešavaju ovaj problem!
Foto: Promo

Iako epidemija gripa koja je do kraja februara zahvatila preko 122.000 stanovnika Srbije (podaci Instituta za javno zdravlje Batut) polako jenjava, vreme prehlada i respiratornih infekcija još nije prošlo. Najveći problem u ovom periodu jesu upravo kijavica i upaljeno ždrelo.

Da bismo uspešno rešili ovaj problem, moramo se pozabaviti njegovim uzrokom i pre svega naučiti da razlikujemo virusne od bakterijskih infekcija.

foto: Promo

Najbolja prevencija svih infekcija je često pranje ruku i redovno provetravanje zatvorenog prostora u kome boravite, a kada se već neko razboli - izolovanje zaražene osobe, odvajanje čaša i posuđa iz kojeg oboleli pije i jede.

Pastile kao efikasno rešenje za bol u grlu

Kada god nas zaboli grlo posežemo za pastilama kao najbržim rešenjem. Međutim, i tu treba napraviti razliku u simptomima i prema njima potražiti adekvatno rešenje.

Dipl. farm. spec. Tatjana Milošević ističe pastile za grlo - Trachisan® koje se koriste za lokalnu terapiju zapaljenja, u području usne duplje i ždrela, sa simptomima kao što su bolno grlo, zapaljenje sluznice usta i desni. Ovaj preparat u svom sastavu ima i lokalni anestetik i antiseptik, tako da dovodi do brzog smanjenja bola i ima visoku antibakterijsku efikasnost u grlu i usnoj duplji.

Uvek treba imati na umu da je lakše bakterijske infekcije bolje lečiti antibioticima koji imaju lokalno dejstvo, a sistemske antibiotike treba čuvati za situacije kada su zaista neophodni.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs