Trend koji vam može naškoditi

Seksi ali opasni: Oprezno sa steznicima!

Ovakav veš skriva male nesavršenosti na ženskom telu, ali ako se nosi duže vreme, može da dovede do ozbiljnih komplikacija
Medicina 21.01.2014. - 16:44h
Foto: Shutterstok

Mnoge žene vole steznike, ali oni mogu doneti brojne zdravstvene probleme.

 

Gastroenterolog Džon F. Kuemerle upozorava da uzak donji veš i steznici vrše pritisak na područje stomaka i pritiskaju unutrašnje organe. Takođe, ukoliko ih nosite, možete imati kratak dah budući da udah ne može da dođe skroz do stomaka kako bi trebalo.

 

Steznici i slični uski komadi odeće, poput čarapa, posebno mogu štetiti osobama s poremećajima creva.

Duže sedenje u ovakvom vešu takođe može dovesti do pritiskanja perifernih živaca u butinama, a to može dovesti do bola i utrnulih nogu. Moguće je čak da se smanji cirkulacija, što dovodi do opasnih krvnih ugrušaka.

 

Kiropraktičari ističu da steznici nisu dobri ni za rad mišića u telu. Kad su stisnuti, oni ne rade kako treba, što utiče na njihovu snagu i lošije držanje tela.

 

Zbog vrste materijala, najčešće ni koža ne može da diše, zadržava se sva vlaga i sitne nečistoće, pa su moguće kožne infekcije.

 

Lekari se slažu u tome da nam steznici neće naškoditi ako ih nosimo u posebnim prilikama jer želimo da nam, na primer, haljina lepše stoji. Međutim, nipošto ga ne preporučuju za svakodnevno nošenje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

steznici

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...