Preporučujemo

Punđa kao najglamuroznija frizura

Bilo da kosu nosite nemarno skupljenu u punđu iz koje beže pramičci kose, ili da je napravite tako da podseća na glamur starog Holivuda, ona uvek ostaje broj jedan među svim frizurama
Nega
17:52h Autor:
Punđa kao najglamuroznija frizura
Foto: Thinkstock

Kako se bliži novogodišnja noć svaka žena se bar jednom požalila kako nema ideju za svečanu frizuru. Zbog toga želimo da se podsetite da ne postoji glamuroznija i svečanija frizura od punđe. Bez obzira na popularnost pletenica, repa ili raspuštene kose, punđa je bila i ostala merilo elegancije.

Podignuta kosa pristaje svima, tako Kejt Vinselt voli jednostavnije punđe, dok Eva Longorija uživa u raskoši.

Upravo jednostavne, ležerne punđe Kejt Vinselt su hit ove sezone. Blago uvijena kosa koja se samo skupi u slobodnu punđu iz koje uvek viri po jedan izvučeni pramičak kose.

Punđe su uvek bile i ostale omiljena frizura za crveni tepih. Dodela Oskara, Zlatnih globusa, Emija ili Gremija - bez obzira o kojoj godini se radi, možete biti sigurni kako će ova frizura pronaći put do mnogih zvezda. Mnogi smatraju da Džesiki Albi, Evi Longoriji i Seleni Gomez ovakvu frizuru najblje stoji.

Postoji nekoliko načina na koji možete da nosite punđu, tako Džesika Alba kosu potpuno sklanja sa lica, dok Dženifer Lopez voli da joj pramenovi padaju. Ipak, ko bi mogao zaboraviti punđe kakve je nosila Grejs Keli ili Odri Hepbern koje su do današnjih dana bile i ostale sinonim za eleganciju. Zanimljivo kako frizure koje su nosile one, i danas često viđamo na svečanim događanjima. Da li zbog povratka retro stila ili univerzalnosti tih frizura – teško je reći, ali sigurno ćemo ih viđati barem još neko vreme.

Kosa se na različite načine uređivala i oblikovala još od davnina. Ponekad je to bilo iz praktičnih razloga, kako kosa ne bi padala u jelo, oči ili ometala pri poslu, a ponekad zato da bi ukrasi i nakit više došli do izražaja. Verovatno je tako nastala i prva punđa, frizura koju su u određenim periodima nosile samo udate žene, nekada i žene i muškarci, a danas ih vole svi.Europljani su bili poznati po glamuroznim punđama koje fasciniraju izradom. Slično je bilo i u Japanu, kada je u 17. veku postalo uobičajeno da gejše nose podignutu kosu kako bi otkrile za Japance najseksepilniji deo ženskog tela - potiljak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs